Kategori: Şifalı bitkiler


Acı bakla (acı mısır baklası, yahudi baklası)



Acı bakla (acı mısır baklası, yahudi baklası)

,
* Esas vatanı mısır’dır.
* Acı taneleri, tohumları kullanılır.
* Baklagillerdendir, acıdır ve çok besleyicidir.

Acı bakla (acı mısır baklası,
* Dövülmüşü sirke ile karıştırılıp siyatiğe yakı gibi koyu lursa fayda verir.
* Unu ile sirkeyi, balı karıştırıp hap yapılarak yutulursa, veya sirke ile şurup yaparak içilirse solucan düşürür.
* Arpaunu ile karıştınlıp, hamur haline getirilip katı urla ra, cerahatli yaralara, kanser yaralarına, alaca lekelere yakı halinde konulursa geçirir.
* Mürver çiçeği ve bal ile karıştırıp kadınlar suyundan levaj yapar veya içerlerse söktürür cenin düşürür.
* Bağırsak ve dalakta işlevi artırır.
* Su ile kaynatılarak içilirse, idrar zorluğuna iyi gelir.
* Sirke, sedef otu ve bal karışımı içilirse mide bulantılar mı geçirir.
* Mezolon kökü ile karıştırılıp uyuz koyun yıkansa uyuz luğu geçer.
* Kabuğunu bir bez içine koyup daima karın üstünde taşı yanların safra hastalığını geçirir, safrayı kolayca akıtır.
* Bağırsak, mide hastalıklarını geçirir. Böbrek iltihabını giderir, böbrekteki taş ve kumların düşmesinde yardım cı olur.
* Vücutta biriken tuzları atar, baş ağrısını geçirir. Yüzde çıkan yaralara, vücuttaki beyaz lekelere iyi gelir.



http://www.saglikbilgisi.gen.tr/aci-bakla-aci-misir-baklasi-yahudi-baklasi.html




Bu yazı 3.434 defa okunmuş





   Yorumunuzu yazın

   Mesajınız


Aşağıdaki konularda ilginizi çekebilir








 

2006-2014 Sağlık bilgisi cinsellik kadın hastalıkları çocuk hastalıkları diyet güzellik sağlık haberleri. | Site haritası | Samsun Pedodonti