Balık Kebabı

Balık Kebabı

2 yemek kaşığı ekstra sızma zeytinyağı 2 yemek kaşığı misket limonu suyu 1 yemek kaşığı Dijon hardalı Yarım kilo taze kalkan, yavru morina, kılıç, somon veya tuna balığı, ...

Balık Kebabı

2 yemek kaşığı ekstra sızma zeytinyağı 2 yemek kaşığı misket limonu suyu 1 yemek kaşığı Dijon hardalı Yarım kilo taze kalkan, yavru morina, kılıç, somon veya tuna balığı, ...

Balık Kebabı
15 2011 - 19:43

2 yemek kaşığı ekstra sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı misket limonu suyu
1 yemek kaşığı Dijon hardalı
Yarım kilo taze kalkan, yavru morina, kılıç, somon veya tuna balığı, 2,5 cm’lik dilimler hâlinde kesilmiş
Yarım büyük kırmızı soğan, uzunlamasına dörde bölünmüş yarım yeşil dolmalık biber, tohumu ve çekirdekleri temizlenmiş ve dört parçaya bölünmüş yarım kırmızı dolmalık biber, tohumu ve çekirdekleri temizlenmiş ve dört parçaya bölünmüş 2 çeri domates, yağ, misket limonu suyu ve hardalı cam pişirme kabına dökün. İyice karıştırın. Balığı 2,5 cm’lik 16 küp parçaya bölün. Hazırladığınız salamuranın üzerine bir tabaka halinde yerleştirin. Üzerini kapanp 5-10 dakika buzdolabında bekletin. Salamuranın balıkların her tarafına bulaşmasını sağlamak için diğer taraflarını çevirin ve 5 dakika daha bekletin.
Izgarayı önceden ısıtın. Balıkları salamuradan çıkarıp biraz silkeleyin. Soğan tabakasını iyice ayırın. Balık ve sebzeleri dört adet şişe takın. Soğan, dolmalık biber ve domatesleri değişik sıralarla şişe dizebilirsiniz. Kalan salamurayı balıkların üzerine fırçayla sürün.
Şişleri ızgara tepsisine, ateşten yaklaşık 10 cm uzakta olacak şekilde yerleştirip 3 dakika bekleyin. Balıkları çevirip üzerlerine yeniden salamura sürün. 3-4 dakika daha veya balıkların saydamlığı kaybolana ve sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Hemen servis edin.

4 kişilik

BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda: 216 kalori, 25 g protein, 6 g karbonhidrat, 10 g yağ, 1 g doymuş yağ, 158 mg sodyum, 36 mg kolesterol, 1 g lif


4266 .

  • 0
x