Balzamik Soslu Tavuk

Balzamik Soslu Tavuk

6 parça kemiksiz, derisi alınmış yarım tavukgöğsü Yarım çay kaşığı taze biberiye yaprağı (kıyılmış veya yarım çay kaşığı kurutulmuş) 2 diş sarımsak (kıyılmış) Yarım çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber Yarım ...

Balzamik Soslu Tavuk

6 parça kemiksiz, derisi alınmış yarım tavukgöğsü Yarım çay kaşığı taze biberiye yaprağı (kıyılmış veya yarım çay kaşığı kurutulmuş) 2 diş sarımsak (kıyılmış) Yarım çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber Yarım ...

Balzamik Soslu Tavuk
18 2011 - 10:52

6 parça kemiksiz, derisi alınmış yarım tavukgöğsü
Yarım çay kaşığı taze biberiye yaprağı (kıyılmış veya yarım çay kaşığı
kurutulmuş)
2 diş sarımsak (kıyılmış)
Yarım çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı ekstra sızma zeytinyağı
60 mi balzamik sirke
Tavukları yıkayın ve durulaym. Biberiye, sarımsak, biber ve tuzu küçük bir kâsede iyice karıştırın. Tavuğu büyükçe bir kâseye yerleştirin. Üzerine yağ ekleyin ve baharat karışımıyla iyice ovun. Üzerini kapatıp gece buzdolabında bekletin.
Fırını 225 derecede ısıtın. Pişirme spreyiyle fırın tepsisini yağlayın. Tavuğu tepsiye yerleştirip 10 dakika pişirin ve çevirin. Eğer tavaya yapıştığını görürseniz, 3-4 kaşık su ekleyebilirsiniz.
10 dakika veya en kalın bölgeye termometre sokulduğunda 80 dereceyi gösterecek şekilde, suyunu iyice çekene kadar pişirin. Eğer tepsi kuruysa 1-2 yemek kaşığı su ekleyerek damlayan yağların çözülmesini sağlayın. Sonra sirkeyi tavuğun üzerine dökün.
Tavuğu tabaklara alın. Tepside kalan sıvıyı karıştırın ve yeniden tavukların üzerine dökün.

6 kişilik

BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda: 183 kalori, 26 g protein, 4 g karbonhidrat, 6 g yağ, 1 g doymuş yağ, 270 mg sodyum, 65 mg kolesterol, 0 g lif


7157 .

  • 0
x