Kategori: Sağlıklı beslenme


Hazır yiyecekler


Hazır yiyecekler

1950′lerin başlarında, yasal olarak madde içeren yiyecekler sofraların ana besini haline geldi. Bugün ise bir Amerikalı, yılda ortalama 68 kilogram katkı maddesi içeren hazır tüketiyor.

Son yüzyılda, yiyeceklerde üç bin çeşitten fazla katkı maddesi kullanıldığı önünde bulundurulunca, bu istatis­tik hayret verici bir gerçek olmaktan çıkıyor. Neden bu kadar çok peki? İşte, suni katkı maddeleri içeren hazır yiyecekler için yaygm olarak sunulan dört neden:

1. Üreticiler konserve yapma, kurutma ve sıra­sında kaybolan lezzeti yeniden yiyeceğe kazandırmak için “lezzet artına” olarak kullanıyorlar.
2. Katkı maddeleri, defalarca paketlenen yiyeceklerin tüketi­lene dek görünümlerini korumak için kullanılıyorlar.
3. Kilo problemi olan tüketicileri ikna etmek için, geleneksel maddelerin yerine “şişmanlatmayan” maddeler kullanılıyor.
4. Birçok gıda ürünü, suni gıdalarla zenginleştirilerek “bol vitaminli” olarak sunuluyor.
Bir uyarı: Son zamanlarda yapılan çalışmalar gösteriyor ki, ürünlerin yarattığı toksinler ve kimyasal yüklü yiyecek­lerden arta kalan zehirli maddeler bedende birikiyor. Bu biri­kim de hücrelerde değişikliğe ve kansere neden oluyor.



http://www.saglikbilgisi.gen.tr/hazir-yiyecekler.html



Bu yazı 646 defa okunmuş



   Yorumunuzu yazın

   Mesajınız


Aşağıdaki konularda ilginizi çekebilir








 

2006-2014 Sağlık bilgisi cinsellik kadın hastalıkları çocuk hastalıkları diyet güzellik sağlık haberleri. | Site haritası