Bugun...


Kan ve sağlık
Vücudunuzdaki kan miktarını düşü­nünce, sağlığınızda ve kilonuzda kanın oynadığı ana rol çok mantıklı geliyor. Herkesin yaklaşık 5 litre kanı vardır. Bunu vü­cut boyunca dolaştırmak için ...

Kan ve sağlık

Vücudunuzdaki kan miktarını düşü­nünce, sağlığınızda ve kilonuzda kanın oynadığı ana rol çok mantıklı geliyor. Herkesin yaklaşık 5 litre kanı vardır. Bunu vü­cut boyunca dolaştırmak için kalp günde 100.000 kereden faz­la atar ve her atışta yaklaşık 7 kilo kanı hareket ettirir – günde yaklaşık 8 ton. Vücuttaki bütün kan her üç dakikada bir kalpten geçer.

Muhtemelen, kırmızı kan hücrelerinin vücudunuzun gene­line oksijen taşıdığını ve hücresel atık maddeleri uzaklaştırdığı­nı biliyorsunuzdur. Bunun da ötesinde, kanınız ideal, sağlıklı kiloda yaşamanın anahtarını da elinde tutuyor. Her şeyden ön­ce, kan vücudunuzun iç ortamının aynasıdır: asidik kan asidik vücut, alkalik kan alkalik vücut demektir. Ayrıca, kan hücreleri sonunda vücut hücrelerine dönüşür (veya tam tersi). Kanınızı temiz, saf ve asitsiz tutmalısınız. Önerdiğim yiyecek ve içecek­leri de buna uygun olarak seçtim: Bunlar sağlıklı kan hücreleri yaratacak. Vücudunuz her saniye 3-4 milyon yeni kan hücresi ve 11-13 milyon vücut hücresi üretir, bu nedenle her zaman en iyi malzemeyle çalıştığından emin olmalısınız.
Kan insan vücudunun en temel maddesidir. Vücut hücrele­ri, kan tarafından her tip doku kullanılarak oluşturulur. Bu, as­lında iki yönlü bir yoldur ve vücut hücreleri de kan hücrelerine dönüştürülebilir. Yine de en iyisi, sindirim ve terlemeye direkt bağlı olarak vücudun kan üretiminde normal yolunu takip et­mesidir. Bu en önemli noktada sadece ne yediğiniz (ve içtiği­niz) değil, aynı zamanda içinize çektiğiniz nefes de önemlidir.

Normal kan hücresi üretimi incebağırsakta gerçekleşir. Sin­dirim işlemi yoluyla serbest kalan besinler, incebağırsak bo­yunca (yaklaşık 8 metre) hassas mikro tüyler (incebağırsağın iç duvarlarını kaplayan mikroskobik tüyler) tarafından dolaştırılır ve kan dolaşımı sırasında kan hücreleri, dokular ve organlara dönüştürülür. Akciğer yoluyla solunan hava atardamarlara gi­rer, mineralleri ve diğer elementleri yeni kan hücreleri yapmak için birleştirir. Bu kırmızı kan hücreleri, daha sonra ihtiyaç du­yulduğunda kemik, kas, kalp, karaciğer hücreleri gibi pek çok hücreye dönüştürülebilir.

Vücudunuz sağlıklı olduğunda ve alkalik/elektron zengini yiyecekler yediğinizde, sağlıklı kan hücreleri ve dolayısıyla sağ­lıklı vücut hücreleri üretirsiniz. Sindirim işlemi, yediğiniz yiye­cekleri oksidasyon denilen temiz ve etkili bir işlem yoluyla par­çalar ve bu işlem kan hücrelerini sürekli bir oksijen akışıyla yı­kar. Vücudunuz enerjik kalır ve sağlıklı kilosunu korur.
Asidik/proton zengini yiyeceklerde ısrar etmenizin sonu­cunda incebağırsak zarar gördüğünde veya tıkandığında, kan üretimi bozulur veya durur. Sabit kan üretimini (her milimetre küp için beş milyon!) korumak için vücut, vücut hücrelerini kan hücrelerine dönüştürür – yani kelimenin tam anlamıyla çöpe atar.

Kan neyse vücut da odur. Vücut neyse kan da odur. Kanın kalitesi -ve vücudun kalitesi- yediklerimizin ve içtiklerimizin kalitesine bağlıdır. Asidik yiyecekler yerseniz zayıf kan hücrele­riniz ve zayıf vücut hücreleriniz olacaktır – ve aşırı kilonuz. Başka bir seçeneğiniz daha var: Alkalik yiyecek ve içeceklerle, sağlıklı bir kana sahip olabilir ve ideal kilosunu doğal olarak koruyan sağlıklı bir vücut geliştirebilirsiniz.




Bu haber 1719 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANAN HABERLER
Tavsiye edilen siteler
YUKARI