Kan ve sağlık

Kan ve sağlık

Vücudunuzdaki kan miktarını düşü­nünce, sağlığınızda ve kilonuzda kanın oynadığı ana rol çok mantıklı geliyor. Herkesin yaklaşık 5 litre kanı vardır. Bunu vü­cut boyunca dolaştırmak için ...

31 Ocak 2011 - 10:17

Vücudunuzdaki kan miktarını düşü­nünce, sağlığınızda ve kilonuzda kanın oynadığı ana rol çok mantıklı geliyor. Herkesin yaklaşık 5 litre kanı vardır. Bunu vü­cut boyunca dolaştırmak için kalp günde 100.000 kereden faz­la atar ve her atışta yaklaşık 7 kilo kanı hareket ettirir – günde yaklaşık 8 ton. Vücuttaki bütün kan her üç dakikada bir kalpten geçer.

Muhtemelen, kırmızı kan hücrelerinin vücudunuzun gene­line oksijen taşıdığını ve hücresel atık maddeleri uzaklaştırdığı­nı biliyorsunuzdur. Bunun da ötesinde, kanınız ideal, sağlıklı kiloda yaşamanın anahtarını da elinde tutuyor. Her şeyden ön­ce, kan vücudunuzun iç ortamının aynasıdır: asidik kan asidik vücut, alkalik kan alkalik vücut demektir. Ayrıca, kan hücreleri sonunda vücut hücrelerine dönüşür (veya tam tersi). Kanınızı temiz, saf ve asitsiz tutmalısınız. Önerdiğim yiyecek ve içecek­leri de buna uygun olarak seçtim: Bunlar sağlıklı kan hücreleri yaratacak. Vücudunuz her saniye 3-4 milyon yeni kan hücresi ve 11-13 milyon vücut hücresi üretir, bu nedenle her zaman en iyi malzemeyle çalıştığından emin olmalısınız.
Kan insan vücudunun en temel maddesidir. Vücut hücrele­ri, kan tarafından her tip doku kullanılarak oluşturulur. Bu, as­lında iki yönlü bir yoldur ve vücut hücreleri de kan hücrelerine dönüştürülebilir. Yine de en iyisi, sindirim ve terlemeye direkt bağlı olarak vücudun kan üretiminde normal yolunu takip et­mesidir. Bu en önemli noktada sadece ne yediğiniz (ve içtiği­niz) değil, aynı zamanda içinize çektiğiniz nefes de önemlidir.

Normal kan hücresi üretimi incebağırsakta gerçekleşir. Sin­dirim işlemi yoluyla serbest kalan besinler, incebağırsak bo­yunca (yaklaşık 8 metre) hassas mikro tüyler (incebağırsağın iç duvarlarını kaplayan mikroskobik tüyler) tarafından dolaştırılır ve kan dolaşımı sırasında kan hücreleri, dokular ve organlara dönüştürülür. Akciğer yoluyla solunan hava atardamarlara gi­rer, mineralleri ve diğer elementleri yeni kan hücreleri yapmak için birleştirir. Bu kırmızı kan hücreleri, daha sonra ihtiyaç du­yulduğunda kemik, kas, kalp, karaciğer hücreleri gibi pek çok hücreye dönüştürülebilir.

Vücudunuz sağlıklı olduğunda ve alkalik/elektron zengini yiyecekler yediğinizde, sağlıklı kan hücreleri ve dolayısıyla sağ­lıklı vücut hücreleri üretirsiniz. Sindirim işlemi, yediğiniz yiye­cekleri oksidasyon denilen temiz ve etkili bir işlem yoluyla par­çalar ve bu işlem kan hücrelerini sürekli bir oksijen akışıyla yı­kar. Vücudunuz enerjik kalır ve sağlıklı kilosunu korur.
Asidik/proton zengini yiyeceklerde ısrar etmenizin sonu­cunda incebağırsak zarar gördüğünde veya tıkandığında, kan üretimi bozulur veya durur. Sabit kan üretimini (her milimetre küp için beş milyon!) korumak için vücut, vücut hücrelerini kan hücrelerine dönüştürür – yani kelimenin tam anlamıyla çöpe atar.

Kan neyse vücut da odur. Vücut neyse kan da odur. Kanın kalitesi -ve vücudun kalitesi- yediklerimizin ve içtiklerimizin kalitesine bağlıdır. Asidik yiyecekler yerseniz zayıf kan hücrele­riniz ve zayıf vücut hücreleriniz olacaktır – ve aşırı kilonuz. Başka bir seçeneğiniz daha var: Alkalik yiyecek ve içeceklerle, sağlıklı bir kana sahip olabilir ve ideal kilosunu doğal olarak koruyan sağlıklı bir vücut geliştirebilirsiniz.

Bu haber 2198 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Muzun faydaları nelerdir?
Muzun faydaları nelerdir?
Oruç tutarken bu önerilere kulak verin
Oruç tutarken bu önerilere kulak verin