Bugun...


Stresi yiyerek yenebilirsiniz
Çikolata yerine meyveyi tercih edin. Kalsiyu­mun yanı sıra kepek, çavdar, baklagiller gibi magnezyum içeren yiyeceklere ağırlık verin. Stresin önüne geçmek için yanlış alışkanlıkla­rın değiştirilmesi gerektiğini belirtilerek, ...

Stresi yiyerek yenebilirsiniz

Çikolata yerine meyveyi tercih edin. Kalsiyu­mun yanı sıra kepek, çavdar, baklagiller gibi magnezyum içeren yiyeceklere ağırlık verin.

Stresin önüne geçmek için yanlış alışkanlıkla­rın değiştirilmesi gerektiğini belirtilerek, çikola­ta yerine meyve tüketilmesi önerildi. Bu konuda yayınlanan bilimsel bir yazıda, besleyici madde eksikliğinin ve çok miktarda kafeinle şekerin si­nirleri iyice bozduğu ifade edilerek, bunun da vücudun savunma sistemini ve direncini zayıf­lattığı kaydedildi. “Doğru beslenme, stresli za­manların üstesinden gelmenin en güzel yoludur” denilen yazıda şu görüşlere yer verildi: Bunun için yanlış alışkanlıklardan vazgeçilmesi gerek­mektedir. Sabahları vücudun enerji deposu yok­tur. İnsanlar yataktan kalkınca biraz hassas, alın­gan, sinirli ve dikkatsiz olurlar. Bu yüzden sa­bahları çok iyi kahvaltı yapılmalıdır:”

Fazla kahve tüketiminin, kalp çarpıntısına ve huzursuzluğa, daha sonraları da uykusuzluğa, yol açtığına dikkat çekilen yazıda, aşırı kahve tü­ketiminin hassas insanlarda korkuya ve endişeye neden olduğu, bunun için de günlük kahve tüke­timinin azaltılması gerektiği vurgulandı.

Altın öneriler
Strese karşı çikolata yerine meyve tüketilme­sinin önerildiği yazıda, şunlar kaydedildi: “Çiko­latanın aşırı alınması, kan şekerini alt üst eder. Şeker miktarı önce artar, daha sonra hemen dü­şer. Sonuçta yorgunluk ve tatlılara karşı istek ortaya çıkar. Buna karşılık meyve daha yavaş enerjiye dönüşür ve kan şekerinin dengesi bozul­maz. Fazla miktardaki ve yağlı içeceklerden, uyku ilacı etkisi yaptığı ve bağışıklık sistemini zayıflattığı için uzak durulmalıdır. Fazla alkol, gün boyunca baş ağrısı yanında, dikkatsiz ve unutkanlık yapar.”

Anti-stres maddeler
Stresten, korunmak için anti -stres maddeler olan kalsiyumun yanı sıra kepek, çavdar, bakla­giller ve ayçiçeği gibi magnezyum içeren yiye­ceklere ağırlık verilmesi gerektiği vurgulanarak “Beynin kapasitesi için bol meyve ve sebze ye­nilmeli. Düzenli meyve ve sebze tüketimi, beyin kapasitesinin azalmasını önlemektedir”




Bu haber 4052 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANAN HABERLER
Tavsiye edilen siteler
YUKARI