En iyi güzellik yiyeceği – Koyu yeşil...

En iyi güzellik yiyeceği – Koyu yeşil yapraklı sebzeler

Koyu Yeşil Yapraktı Sebzeler - en iyi antioksidantar Kıvırcık lahana (ıspanaktan sonra) sebzeler içinde en yüksek fitonutrient'e sahip olanlardan biridir. Bu yoğun renkli yapraklı yeşil sebzeler ...

En iyi güzellik yiyeceği – Koyu yeşil yapraklı sebzeler

Koyu Yeşil Yapraktı Sebzeler - en iyi antioksidantar Kıvırcık lahana (ıspanaktan sonra) sebzeler içinde en yüksek fitonutrient'e sahip olanlardan biridir. Bu yoğun renkli yapraklı yeşil sebzeler ...

En iyi güzellik yiyeceği – Koyu yeşil yapraklı sebzeler
09 2008 - 21:31

Koyu Yeşil Yapraktı Sebzeler – en iyi antioksidantar
Kıvırcık lahana (ıspanaktan sonra) sebzeler içinde en yüksek fitonutrient’e sahip olanlardan biridir. Bu yoğun renkli yapraklı yeşil sebzeler lutein ve zeaxanthin gibi fitonutrient’ler bakımından çok zengindir. Roka, pancarın yeşil yaprakları, pazı, karalahana, hardal filizi, göbek marul, şalgam filizi ve su teresi gibi bitkiler de koyu yeşil renkli sebzelere girmektedir. Her birinin içinde çinko bulunmaktadır. İsviçre’de yapılan bir araştırmada, diyetlerine çinko eklenen akne sorunu olan hastalarda üç ay içinde %85 oranında bir iyileşme görülmüştür. Çinko mükemmel bir cildin vazgeçilmezlerindendir, çünkü hasar gören kolajeni onarır ve yeni kolajen oluşumuna imkan verir. Çinko aynı zamanda normal hücre gelişimi için de önemlidir.

Koyu yeşil yapraklı sebzeler demir bakımından da zengindir ve demir, oksijenin cildinize taşınmasında görevlidir. Göz altlarındaki koyu renkli halkalar demir eksikliğinin belirtisi olabilir. Bunun sebebi alerji de olabilir -hatta belki de uyku yetersizliği.

Güzellik dozajı: Her gün iki ya da daha fazla kez yarım fincanlık porsiyonlar halinde ıspanak, kıvırcık lahana ya da başka koyu yeşil renkli sebze yiyin.

Güzellik servis önerileri: Taze ıspanak, roka, karalahana ya da başka koyu yeşil yapraklı sebzelerden salata yapın. Kıvırcık lahana ya da ıspanağı buharda pişrip üzerine zeytinyağı gezdirin. Sebze suyu yaparsanız kıvırcık lahana ya da ıspanağı da bunlara ekleyin. Lutein emilimini artırmak için az miktarda yağ ile pişirin.

8857 .

  • 0
x