Biberli Biftek

Biberli Biftek

1 yemek kaşığı tane karabiber Yarım çay kaşığı kurutulmuş biberiye 2 parça 2,5 cm kalınlığında antrkot (her biri 150-170 gram) 1 yemek kaşığı katı yağ 1 yemek kaşığı ...

Biberli Biftek

1 yemek kaşığı tane karabiber Yarım çay kaşığı kurutulmuş biberiye 2 parça 2,5 cm kalınlığında antrkot (her biri 150-170 gram) 1 yemek kaşığı katı yağ 1 yemek kaşığı ...

Biberli Biftek
17 Mayıs 2011 - 12:50

1 yemek kaşığı tane karabiber
Yarım çay kaşığı kurutulmuş biberiye
2 parça 2,5 cm kalınlığında antrkot (her biri 150-170 gram)
1 yemek kaşığı katı yağ
1 yemek kaşığı ekstra sızma zeytinyağı
60 ml sirke
Karabiber ve biberiyeyi büyük bir kâsede karıştırın. Bifteğin her iki tarafına da bu karışımı sürün.
Smart Beat yağı ve zeytinyağını bir tavada ısıtın. Biftekleri tavaya alın ve 5-7 dakika boyunca veya ortasına bir termometre sokulduğunda 80 dereceyi gösterene kadar (orta sertlik için) orta – yüksek ateşte pişirin.
Biftekleri tavadan alın ve sıcak kalmaları için üzerini kapatın.
Tavaya sirkeyi koyun ve yüksek ateşte tavanın dibine yapışan parçalar çözülene kadar bekletin. 1 dakika veya tavadaki sıvı yarı yarıya azalana kadar kaynatın. Sosu bir kaşıkla bifteklerin üzerine sürün.

2 kişilik

BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda: 322 kalori, 24 g protein, 3 g karbonhidrat, 21 g yağ, 6 g doymuş yağ, 55 mg sodyum, 70 mg kolesterol, 1 g lif


Bu haber 1479 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x