Sandal Ağacı Yağı ve Faydaları

Sandal Ağacı Yağı ve Faydaları

Tarihi oldukça eski zamanlara dayanan bir bitki olan sandal ağacı, Orta Asya bölgesinde tarih boyunca kutsal ve dini ritüellerde sıkça kullanılmış popüler bir malzemedir. Fiziksel olarak canlandırıcı bir özelliğe sahip olmasının yanında, zihinsel olarak da oldukça faydalı olan sandal ağacı, mucizevi pek çok etkisi ile bilinmektedir.

Sandal Ağacı Yağı ve Faydaları

Tarihi oldukça eski zamanlara dayanan bir bitki olan sandal ağacı, Orta Asya bölgesinde tarih boyunca kutsal ve dini ritüellerde sıkça kullanılmış popüler bir malzemedir. Fiziksel olarak canlandırıcı bir özelliğe sahip olmasının yanında, zihinsel olarak da oldukça faydalı olan sandal ağacı, mucizevi pek çok etkisi ile bilinmektedir.

Sandal Ağacı Yağı ve Faydaları
Editor: admin
03 2020 - 17:07

Kozmetik sektöründe, özellikle de cilt bakım ürünlerinde sıkça kullanılmasının dışında, güçlü ama bir yandan da tatlı bir aromaya sahip olması da, ruhsal anlamda sakinleştirici bir etki yaratmaktadır.
Başta Hindistan ve Asya ülkeleri olmak üzere, dünyanın pek çok yerinde tarih boyunca yaşamın pek çok farklı alanında kullanılan sandal ağacı yağı, geleneksel olarak cilt bakımında ve ayrıca sağlık yararlarıyla tıbbi uygulamalarda kullanılmıştır. Bununla birlikte, bazı mutfaklarda da bir baharat olarak kullanılmaktadır. Bu yazıda, sandal ağacı yağının hem fiziksel hem de ruhsal boyuttaki faydalarından, hangi alanlarda kullanıldığında, cilt bakımı ve saç sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinden bahsedeceğiz!
Cilt Güzelliği ve Sağlığını İyileştirir
Sandal ağacı yağının faydaları arasında öne çıkan faydalarından biri, cilt güzelliği ve kalitesindeki artışa sağladığı katkıdır. Cilt lekelerini gidermede etkili bir aromaterapi yağı olarak kullanılmasının dışında, cilt temizliği ve sağlığı açısından da önerilmektedir. Daha temiz bir cilt sağlama özelliğine sahip olan sandal ağacı yağı, mikrop karşıtı özellikleri ile cilt yüzeyindeki akne lezyonlarının azalmasına da yardımcı olur. Ayrıca, ciltte mevcut olan yanıkların hafiflemesine, kaşıntıların yatışmasına ve sivilce ve yara izlerinin daha kısa sürede iyileşmesine de yardımcı olur. Bununla birlikte, sahip olduğu sıkılaştırıcı özelliği ile daha sıkı bir cilt görünümünü de destekler.
Daha Parlak Saçlara Sahip Olmanızı Sağlar
Cilt sağlığı ve güzelliğine olan katkılarının yanında sandal ağacı yağı, saç güzelliği ve parlaklığı için de oldukça faydalıdır. Boya ve çevresel faktörlerden hasar görmüş, uçları matlatmış saçlara sahipseniz, saçlarınızın eski parlaklığına kavuşmasını sağlamak için saç maskeleri ve saç bakım yağlarınızın içine biraz da sandal ağacı yağı ekleyebilirsiniz. Saç bakım yağı hazırlamak için, onu lavanta yağı ya da badem öz yağı ile karıştırarak uygulamayı deneyebilirsiniz. Enfeksiyon karıştı ve nemlendirici etkileri ile saç derisi için de faydalı olacaktır.
Duyuları Uyandırır
Saç, cilt güzelliği gibi fiziksel olumlu etkilerinin dışında sandal ağacı yağı, ruhsal ve zihinsel olarak da fayda sağlamaktadır. Sakinleşmek, gerginliği azaltmak ve sinirleri yatıştırmak için vücuttaki nabız noktalarına nazikçe masaj yapmak ya da evde sandal ağacı yağı ile tütsü yapmak iyi bir çözüm olabilir.
Zihinsel Sağlığı Arttırır
Bu mucizevi yağın zihinsel boyuttaki faydalarından biri de beyin fonksiyonlarını iyileştirmesi ve hafızayı güçlendirmesidir. Konsantrasyon sorunu yaşayan bireyler için de idealdir. Sinir sistemi üzerinde olumlu etkilere sahip olan sandal ağacı yağı, vücutta kan basıncını azaltmaya yardımcı olduğundan, endişe ve kaygı gibi olumsuz duygular üzerinde de olumlu etkilere sahiptir.
Daha İyi Bir Uyku Sağlar
Sakinleştirici, gerginliği azaltıcı ve yatıştırıcı özelliklere sahip olduğundan, uyku kalitesini arttırmaya, daha kısa sürede uykuya dalmaya ve uykuda daha uzun süre kalmaya yardımcı olur. Uyku kalitesi, hem fiziksel hem de zihinsel sağlık açısından oldukça önemlidir. Cildin, kendini yenilemesi için kaliteli bir gece uykusu şarttır. İşte, tüm bu nedenler bir araya geldiğinde, bütünsel sağlık için sandal ağacı yağı oldukça faydalı olacaktır.
İltihaplanmayı Azaltır
Anti enflamatuar özellikleri ile bilinen sandal ağacı yağı, hem cilt yüzeyinden yapılan uygulamalar hem de ağız yoluyla alım için güvenli olarak kabul edilmektedir. Ağız yoluyla alındığında, sindirim sistemi için de faydalı olabilir. Yine antiseptik özellikleri sayesinde; doğal yollarla yüksek ateş, böcek ısırıkları ve vücuttaki enfeksiyonları gidermek için kullanılabilir.
Sandal Ağacı Yağı Cilt Lekeleri
Hintli kadınların güzellik sırları arasında gösterilen sandal ağacı yağı ile hazırlayabileceğiniz pek çok cilt karışım formülü bulunmaktadır. Geleneksel yöntemlerden yararlanmak isterseniz; sandal ağacını düz bir taşa sürterek ondan bir macun hazırlamayı deneyebilirsiniz. Macun hazırlamak için, sandal ağacını organik süt ya da doğal gül suyu ile karıştırmanızı öneririm. Hazırladığınız bu karışımı cilt maskesi olarak temiz cilde uyguladıktan sonra, 15-20 dakika bekleterek ılık su ile durulayabilirsiniz.
Organik süt ya da doğal gül suyu ile karıştırarak uygulayacağınız doğal sandal ağacı karışımı; ciltteki renk dengesizliklerini gidermede, güneş ya da sivilce lekelerinin belirginliğini azaltmada ve cilde parlaklık kazandırmada etkilidir. Ayrıca, enfeksiyon giderici özellikleri ile mevcut akne probleminin hafifletilmesinde de etkili olabilir. Bununla birlikte bu maske, anti-aging özellikleri ile yaşlanma karşıtı maskeler arasında da kullanılabilir.
Sandal Ağacı Yağı İle Saç Bakımı
Yukarıda, sandal ağacı yağının saç telleri ve saç derisi için faydalı olabileceğinden bahsetmiştim. Yapılan bilimsel bir çalışmada, sandal ağacı yağının saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olabileceği de bulunmuştur. Düzenli uygulamada, yalnızca 1 haftalık kullanım sonrasında bile saçların uzunluğunda artış gözlenmiştir. Saçların daha hızlı uzaması için oldukça önemli olan keratin dokusunu arttıran sandal ağacı yağı, haftalık saç bakım rutininde gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Düzenli olarak uygulayabileceğiniz bir saç bakım maskesi hazırlamak isterseniz; Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, badem öz yağı ve sandal ağacı yağını karıştırmayı deneyebilirsiniz.
Kaynak:
 
https://idilyazar.com/sandal-agaci-yagi-ve-faydalari
 

1767 .

  • 0
x