Izgara Mahi Mahi Balığı

Izgara Mahi Mahi Balığı

500 gram mahi mahi balığı (taze veya dondurulmuş) 2 çay kaşığı zeytinyağı 2 çay kaşığı limon suyu 1/4 çay kaşığı tuz Taze öğütülmüş karabiber 2 diş sarımsak (kıyılmış) Kapari (isteğe bağlı) Mahi ...

Izgara Mahi Mahi Balığı

500 gram mahi mahi balığı (taze veya dondurulmuş) 2 çay kaşığı zeytinyağı 2 çay kaşığı limon suyu 1/4 çay kaşığı tuz Taze öğütülmüş karabiber 2 diş sarımsak (kıyılmış) Kapari (isteğe bağlı) Mahi ...

Izgara Mahi Mahi Balığı
15 2011 - 13:42

500 gram mahi mahi balığı (taze veya dondurulmuş)
2 çay kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı limon suyu
1/4 çay kaşığı tuz
Taze öğütülmüş karabiber
2 diş sarımsak (kıyılmış)
Kapari (isteğe bağlı)
Mahi mahi balığını 4 eşit parçaya bölün. Balığın iki tarafına da zeytinyağı ve limon sürün. Üzerine biraz tuz ve biber serptikten sonra balığı sarımsakla ovun.
Izgara için, balığı ızgara çubuğuna veya önceden zeytinyağı veya pişirme spreyiyle yağlanmış bir ızgara tepsisine yerleştirin. Orta sıcaklıkta, 1,5 cm kalınlığındaki balıklar için 4-6 dakika veya bir çatal baürıldığında lif lif dökülecek kıvama gelene kadar pişirin. Eğer balık 1,5 cm’den daha kalınsa ızgara esnasında öbür tarafını çevirin.
Tavada yapmak için önceden zeytinyağı veya pişirme spreyiyle yağlanmış ızgara tavasına balıkları yerleştirin. Ateşten 10 cm uzakta olacak şekilde 1,5 cm kalınlığındaki balıklar için 4-6 dakika veya bir çatal batırıldığında lif lif dökülecek kıvama gelene kadar pişirin. Eğer balıklar 1,5 cm’den daha kalınsa pişirirken balığın diğer tarafını çevirin.
Servis için eğer kullanıyorsanız balıkların üzerini kapariyle süsleyin.

4 kişilik

BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda
1 g karbonhidrat, 245 mg sodyum, 120 kalori, 21 g protein, 3 g yağ, 1 g doymuş yağ, 83 mg kolesterol, 0 g lif


2551 .

  • 0
x