Aspartamı kesin

Aspartamı kesin

Şekerden iki yüz kat daha tatlı ve sakarinin sonradan oluşturduğu acımsı tattan uzak olan aspartam, diyet saplantılı bir toplumda başı çeken bir tatlandırıcıdır. Ama aslında ...

Aspartamı kesin

Şekerden iki yüz kat daha tatlı ve sakarinin sonradan oluşturduğu acımsı tattan uzak olan aspartam, diyet saplantılı bir toplumda başı çeken bir tatlandırıcıdır. Ama aslında ...

Aspartamı kesin
01 2008 - 13:36

Şekerden iki yüz kat daha tatlı ve sakarinin sonradan oluşturduğu acımsı tattan uzak olan aspartam, diyet saplantılı bir toplumda başı çeken bir tatlandırıcıdır. Ama aslında başı çekmesi hiçbir şey ifade etmemektedir. Nutra-Sweet ve Equal diye bilinen markalar, fenilalanin, aspartik asit ve metil alkol ya da metanol karışımından ibarettir. Aspartame sıcakta parçalandığında ya da uzun süre saklandığında, metanol oluşurki bu da, yaşlanmamaya çalışırken hiç de yemek istemeyeceğiniz bir şeydir! Aspartam, dünyadaki dört binden fazla üründe bulunur:

• alkolsüz içecekler
• naneli şekerler
• kahvaltı gevrekleri
• şekersiz sakızlar
• kakao karışımları
• kahveli içecekler
• önceden paketlenmiş bazı tatlılar
• meyve suyuyla yapılan içkiler
• laksatifler
• multivitaminler
• sütlü içecekler/shake’ler
• haplar
• sofra tatlandırıcıları
• hazır kahvaltılar
• yoğurtlar
• soslar
• hazır çay ve kahveler

Aspartamın günümüzde en tehlikeli yiyecek ilavesi olduğuna inanılıyor. Aspartama bağlı semptomlar: Ciddi baş ağrıları, bulantı, uykusuzluk, bulanık görme, körlük, hafıza kaybı, ruh hali değişiklikleri, depresyon, hiperaktivite, uyuşukluk, tat değişikliği ya da kaybı ve kalp krizine benzeyen semptomlar.

Aspartamın en çok satıldığı nokta, diyete yardımcı.olduğuna inanıldığı noktadır – ama bu biraz ironik bir durum, çünkü aspartam ve diger tatlandırıcılar, vücudun içinde tam bir savaşa neden oluyorlar. Yapay tatlandırıcılar bu kadar çok kullanılıyor olmalarına rağmen, obezite salgınının önüne geçilememiştir. Yapılan çalışmalar, yapay şekerlerin aslında insanların daha çok yemek yemelerine neden olduğunu göstermiştir! Normalde, yeteri kadar karbonhidrat yediğinizde, beyinde serotonin salgılanır ve yemekten sonra o rahatlama hissini duyarsınız. Ancak aspartamı karbonhidratlarla karıştırdığınızda, aspartam beynin serotonin üretimini durdurur ve bu da yemekten sonra yaşadığınız tokluk hissini ortadan kaldırır. 0 nedenle aspartam içeren yiyecekten daha fazla yersiniz ve bu döngü böyle devam eder.

Aspartam hamile ve emziren kadınlar için önerilmez, çünkü bebeğe giden besinlerime etkiler. Büyümekte olan bebeklere önerilmiyorsa, o zaman hiç kimseye önerilmez! Bir şekerin, işlenmiş gıdanın üzerinde “SEKERSİZ” ibaresini görüyorsanız, o zaman aspartamdan şüphelenin ve gerisini de okuyun.


1910 .

  • 0
x