Bal

Bal özellikleri * Hemen her yerde üretilir. Öz maddesi kullanılır. * Ülkemizde sivas dağlarının yüksek kısımlarında bulu nan kaplanboğan adlı çiçeklerden yapılan bal, bir nevi .Hastalık meydana getirir, ...

17 Kasım 2008 - 18:49

Bal özellikleri
* Hemen her yerde üretilir. Öz maddesi kullanılır.
* Ülkemizde sivas dağlarının yüksek kısımlarında bulu nan kaplanboğan adlı çiçeklerden yapılan bal, bir nevi
.Hastalık meydana getirir, buna deli bal da derler.
* Bir çok çeşidi vardır. Çiçek balı, çam bak
* Yararları saymakla bitmez.

Bal faydaları
* Kansızlığı ve zaafiyeti giderir. Hastalıktan dolayı güç kaybedenlere güç kazandırır. İştahı artırır. Cinsel gücü arttırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
* Soğuktan meydana gelen bütün hastalıklara karşı çok iyi gelir. Çok şifalıdır.
* Nar suyuna karıştırılıp göze sürme gibi çekilirse gözün keskin görmesini sağlar.
* Su ile şerbet yapılır içilirse karın ağrısını keser.
* Vücuttaki pis rutubeti giderir, balgamı keser, mideye kuvvet verir.
* Eğer bal şerbetiyle gargara yapılırsa boğaz yoluna ve ağız içi yaralarına iyi gelir.
* İdrarı söktürür. Çörek otu ile bal kaynatılıp arka ve mafsallara sürülürse mevcut ağrıları giderir.
* 50 gram kırmızı gül, yarım litre suda çay gibi haşlanır ve içine bir miktar bal karıştırılıp içilirse çocuklarda ishali keser.
* Sarılığa, karında toplanan sulara karşı şifalıdır.

Bu haber 1210 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Nadir bir kanser türüne yol açabilen meme protezleri yasaklandı
Nadir bir kanser türüne yol açabilen meme protezleri yasaklandı
Mide kanaması nedir? Mide kanaması nedenleri belirtileri ve tedavisi…
Mide kanaması nedir? Mide kanaması nedenleri belirtileri ve...