Cildin Nem Deposu Hyalüronik Asit Neden Bu Kadar...

Cildin Nem Deposu Hyalüronik Asit Neden Bu Kadar Önemli?

Altın değerinde bir yaşlanma karşıtı bileşen olan hyalüronik asit, cilt bakım ve estetik endüstrisinde uzun bir süredir kullanılmaktadır. Hyalüronik asit, aslında ciltte doğal olarak bulunur. Topikal olarak uygulamak, doğal faydalarının güçlendirilmesi için faydalı olabilir.

Cildin Nem Deposu Hyalüronik Asit Neden Bu Kadar Önemli?

Altın değerinde bir yaşlanma karşıtı bileşen olan hyalüronik asit, cilt bakım ve estetik endüstrisinde uzun bir süredir kullanılmaktadır. Hyalüronik asit, aslında ciltte doğal olarak bulunur. Topikal olarak uygulamak, doğal faydalarının güçlendirilmesi için faydalı olabilir.

Cildin Nem Deposu Hyalüronik Asit Neden Bu Kadar Önemli?
Editor: admin
03 2021 - 11:57

Kendi moleküler ağırlığının 1000 katına kadar su tutma kapasitesi ile, cilt için çok iyi bir nemlendiricidir. Yani, nemi kendine çeker. Dolayısıyla kuru cildi nemlendirmek, kırışık ve ince çizgi oluşumunu önlemek ve göz çevresi morluklarını gidermek için yaşlanma karşıtı ürün ve prosedürlerde de sıklıkla kullanılır.
Peki, hyalüronik asit nedir? Cilde faydaları nelerdir? Hyalüronik serumları, losyonlar ve aşıları ne işe yarar? Hyalüronik asit kullanımına başlamak için en uygun yaş nedir? Nemlendirici ve diğer cilt bakım ürünleri ile birlikte kullanılabilir mi?

Hyalüronik asit nedir ve cilde faydaları nelerdir?

Estetik ve cilt bakım dünyasında, birçoğu asla popüler olmaması gereken malzemeler var. Ancak çalışmalar, onun popüler bir cilt bakım ürünü olmaktan çok daha fazlası olduğunu göstermektedir. Aslında, cildiniz için kullanabileceğiniz en iyi ve doğal içeriklerden biridir. Peki, cildiniz için neden bu kadar önemlidir?
Nemi tutan ve kendine çeken bir madde olan hyalüronik asit, cilt için harika bir nemlendiricidir. Ciltte ve eklemlerde bulunan sıvılar dahil, vücudun pek çok farklı bölgesinde doğal olarak bulunmaktadır. Topikal olarak uygulanan bakım ürünlerinde kullanılan versiyonu ise, laboratuvar ortamında uzmanlar tarafından üretilmektedir.
Yaşın ilerlemesiyle birlikte, tıpkı elastin ve kolajen hücrelerinde olduğu gibi, hyalüronik asidin doğal miktarı da azalmaya başlar. Bu da, daha cansız, mat ve nemsiz görünen cilde sahip olmanıza neden olabilir. Topikal ürünler ve hyalüronik asit içeren uygulamalar, cildinize pek çok farklı şekilde yarar sağlayabilir:
  • Cildin daha nemli görünmesini sağlar
  • Cilt dokusunu iyileştirir
  • İnce çizgi ve kırışıklık görünümünü azaltır ve önler
  • Akne lekelerinin görünümünü azaltır
  • Ciltteki kızarıklıkları hafifletir
Cilde sağladığı faydalara ek olarak, genel sağlık için de pek çok yönden faydalı olabilir:
  • Yara iyileşme sürecini hızlandırır
  • Göz kuruluğunu hafifletir
  • Mesane ağrılarını önler
  • Kemik gücünü korur
  • Asit reflü için faydalı olabilir

Hyalüronik serumları, losyonlar ve aşıları

Hyalüronik asidin dahil edildiği ürün ve prosedürlerin ortak vaadi, cildin nemini arttırmak ve görünümünü iyileştirmektir. Peki, gerçekten de bu vaat ettiği etkileri yerine getirebilir mi? Bu aşamada, kullanılan hyalüronik asit tipi önemlidir. Çünkü, hyalüronik asit söz konusu olduğunda, farklı moleküler boyutlardan söz edilmektedir.
Büyük boyutlu hyalüronik asit molekülleri, nemi tutmada en etkilisi olsa da, cilde nüfuz etmeleri çok daha zordur. Bu nedenle, cilt bakım kremi veya serum olarak dışarıdan uygulandığında, cildin üst tabakasında kalır ve orada bir nem artışı sağlar.
Küçük boyutlu hyalüronik asit molekülleri ise cildin daha alt katmanlarına geçebilir ve orada nemi tutabilir. Nem artışı sağlamak için, farklı boyutlarda hyalüronik asit molekülleri içeren ürünleri kullanmak uygun olabilir.
Son yıllarda popüler olan nem aşıları da hyalüronik asit içermektedir. Cilt altına yapılan enjeksiyon jellerinin formülüne eklenen hyalüronik asit, aynı zamanda yüze hacim kazandırmak için yapılan dolgularda da kullanılmaktadır. Ancak, dolgu maddelerinde kullanılan hyalüronik asit ile nem aşılarında kullanılan tür farklıdır.

Ne zaman hyalüronik asit kullanımına başlamalı?

Hyalüronik asidin vücutta doğal olarak bulunan bir bileşen olduğundan bahsetmiştik. Ancak, o da tıpkı kolajen ve elastin gibi, yaşla birlikte belirgin bir şekilde azalmaya başlar.
20’li yaşların ortalarına geldiğinizde, hyalüronik asit miktar yavaş yavaş azalır. Dolayısıyla, 20’li yaşlar cilt bakım rutinine hyalüronik asit eklemek için ideal yaşlardır. Bununla birlikte, hyalüronik asit kullanımına başlamak için erken bir yaş yoktur ve her cilt tipi kullanabilir.
Nemi tutma ve hapsetme yeteneği ile, kuru ciltler için özellikle faydalıdır. Bununla birlikte, cilt lekelerine yatkın bir cildiniz varsa veya hassas bir cilt tipine sahipseniz, cildinizi sakinleştirmek ve korumak için de hyalüronik asitten yararlanabilirsiniz.
Cildinizin nemini arttırmaya başlamak için hiçbir zaman erken değildir. Cildinizin nemi azaldığında, donuk ve mat göründüğünü fark ettiğinizde, hyalüronik asit kullanmaya başlayabilirsiniz.

Hyalüronik asit sivilce yapar mı?

Moleküler ağırlığının 1000 katına kadar nem tutma kapasitesi ile cilt için muhteşem bir nemlendirici bileşen olan hyalüronik asit, yüksek miktarda su çekerek, suyu cilt yüzeyinde tutar ve bu da koruyucu bir bariyer oluşturur.
Hyalüronik asidin, ayrıca yatıştırma etkileri de vardır. Ve bu etkiler, enflamasyonu azaltarak sivilce lekelerini hafifletmeye ve gidermeye yardımcı olabilir. Sivilce probleminiz olsa da, cildin doğal nemini korumak için hyalüronik asitten yararlanmak çok akıllıca bir seçimdir.
Sivilceye yatkın bir cilt tipine sahipseniz, hassas bir cildiniz var demektir. Cilt bakım rutininize hyalüronik asidi dahil etmek, cildin nemini artırarak daha parlak, temiz ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Yine de, özellikle sivilceye meyilli ve hassas ciltlerin, yeni bir ürünü denemeye başlamadan önce bir dermatoloğa danışması akıllıca olacaktır.

Hyalüronik asit gündüz mü gece mi kullanılmalı?

İlk kez kullanıyorsanız, gece cilt bakımınıza ekleyerek başlayabilirsiniz. Sonuçların başarısını arttırmak için, hyalüronik asit kullanmadan önce cilt tipinize uygun bir temizleyici ile cildinizi arındırmalı, tonik ile kalıntıları temizlemelisiniz.
Cildiniz kuruysa, dilerseniz sabahları kullanarak da başlayabilirsiniz.

Hyalüronik asit diğer ürünlerle birlikte kullanılabilir mi?

Daha genç görünen, lekesiz bir cilt için biçilmiş kaftan olarak gösterilen C vitamini gibi bileşenler, hyalüronik asit ile birlikte kullanılabilir. Hyalüronik asit, adı “asit” olsa da sizi korkutmasına gerek yoktur. Aksine, C vitamini gibi yaşlanma karşıtı bileşenler ile birlikte kullanıldığında, kolajen üretimini arttırmak ve cildin ışıltısını arttırmak gibi faydaları da belirginleşecektir.

Hyalüronik asit sonrası nemlendirici sürmek gerekir mi?

Sabah veya akşam, cilt bakım rutininizde, ürünleri üst üste sürmemek, cilde nüfuz etmeleri ve etkilerini maksimuma çıkarmak için önemlidir. Hyalüronik asit içeren bir serum uyguladıktan sonra, nemlendiricinizi sürmeden önce 1-2 dakika beklemek iyi olabilir.
Kaynak
https://drahucilerturgut.com/hyaluronik-asit-neden-bu-kadar-onemli
 

1675 .

  • 0
x