Diş Beyazlatma Bantları İşe Yarıyor Mu?

Diş Beyazlatma Bantları İşe Yarıyor Mu?

Diş Hekimi Zeynep Yücetürk BİLGİN, diş beyazlatma bantları hakkında bilgi verdi:

Diş Beyazlatma Bantları İşe Yarıyor Mu?

Diş Hekimi Zeynep Yücetürk BİLGİN, diş beyazlatma bantları hakkında bilgi verdi:

Diş Beyazlatma Bantları İşe Yarıyor Mu?
Editor: admin
04 2021 - 10:34 - : 04 2021 - 10:36

Diş Beyazlatma Bantları İşe Yarıyor Mu?

Birçok insan, gülüşünün daha parlak ve daha beyaz olmasını istiyor. Diş beyazlatma bantları, bunu yapmanın pratik, uygun maliyetli ve etkili bir yolu olarak lanse edilmektedir. Peki, bu bantlar gerçekten de işe yarıyor mu? Kısa bir cevap verecek olursak: evet yarıyor. Bu bantlar, birkaç gün gibi kısa bir süre içinde dişlerde 1-2 ton beyazlama sağlayabilir.
Yine de, profesyonel diş beyazlatma işlemi kadar etkili olmayacağını bilmek önemlidir. Ve her leke üzerinde aynı etkiyi vermeyebilir. Ek olarak, evde uygulanan diş beyazlatma kitleri, dişlerde hassasiyet artışına neden olabilir ve diş etinde tahriş gibi riskler söz konusu olabilir.
Diş beyazlatma bantlarının nasıl işe yaradığına geçmeden önce, dişlerde oluşan lekelerin neden oluştuğuna bir bakalım…

Diş lekelenmeleri 2 kategoriye ayrılır: içsel ve dışsal lekelenme

Dışsal lekelenme, diş yüzeylerini etkileyen leke türüdür. Genellikle; çay ve şarap gibi leke potansiyeli yüksek içecekler, tütün ürünleri, bazı antibiyotikler ve bazı metallere artan maruziyet gibi çevresel faktörlere bağlı olarak oluşmaktadır.
İçsel lekelenme ise dişlerin iç yapısında meydana gelir. Genellikle; yaşla birlikte diş yapısında doğal olarak gelişen değişimler, genetik faktörler, kullanılan bazı ilaçlar, yüksek miktarda florür maruziyetii ve dişlerde bazı gelişimsel bozukluklara bağlı olarak gelişir.
Diş beyazlatma ürünleri, hem içsel hem de dışsal lekelenmelere fayda sağlayabilir. Özellikle; tütün kullanımı, çay ve şarap tüketimine bağlı lekelenmelere iyi yanıt verir.
Diş beyazlatma bantları, 1-2 ton beyazlatmaya ihtiyacı olanlar için iyidir. Ancak, çok belirgin bir değişim için, bir profesyonel tarafından yapılacak beyazlatma işlemi daha uygun bir seçim olabilir. Bir diş hekimi, ihtiyaçlarınıza en uygun tedaviyi seçebilir.

Diş beyazlatma bantları tam olarak nedir?

Diş beyazlatma bantları, ince bir şerit şeklinde gelir. Şeritlerin her biri, dişleri beyazlatmak için ya karbamid peroksit ya da hidrojen peroksit içeren bir jel ile kaplanmıştır.
Dişlere uygulandıktan sonra, içeriğindeki peroksit, dişlerin içine yavaş yavaş sızar ve lekelerin giderilerek diş renginin 1-2 ton açılmasına katkı sağlar.

Diş beyazlatma bantları gerçekten işe yarıyor mu?

Eczane raflarında ve kozmetik marketlerde satılan diş beyazlatma bantları etkilidir, ancak profesyonel diş beyazlatma tedavileri kadar değil. Daha çok, yüzeysel lekelerde etkilidir ve dişlerde 1-2 ton beyazlama sağlar.
Bunun nedeni, içerdiği beyazlatıcı maddelerin konsantrasyonunun düşük oranda olmasıdır. Bu nedenle, profesyonel diş beyazlatma tedavisi ile aynı etkinliği beklememek önemlidir.

Dikkat edilmesi gerekenler ve alınacak önlemler

Diş beyazlatma bantları, daha beyaz dişler ve daha rahat bir gülüş etkili bir yöntem olsa da, bazı olası riskler ve alınması gereken önlemleri göz önünde bulundurmak gerekir…
Bu bantlar, diş etlerindeki dokularda hasara neden olabilecek kimyasal reaksiyonlara yol açabilir. Diş etlerinizi korumak için, bir diş beyazlatma bandını diş etinize temas ettirmemeye özen gösterin.
Bazen, diş beyazlatma bantları dişlerin arasındaki boşluklar ve dişlerin alt kısmında daha az etkilidir. Bu da, dişlerin merkez kısmının dişin geri kalanından daha beyaz görünmesine neden olabilir. Bu da, bazı kişilerde dişlerin lekeli gibi görünmesine yol açabilir.
Diş beyazlatma ürünleri kullanırken, aşırıya kaçmamak da önemlidir. Çünkü, dişler hasar gördüğünde, saçlarınız veya tırnaklarınızdan farklı olarak, bu hasar kalıcı olabilir. Bazen aşırı beyazlatma, dişlerin renginde grileşme ve diş minesinde yumuşamaya yol açabilir. Ayrıca, bazı besinlere karşı hassasiyet geliştirmenize de neden olabilir.

Diş beyazlatma bantlarının avantajları nelerdir?

Diş beyazlatma bantları, profesyonel bir beyazlatma işlemi kadar etkili olmasa da, dişlerde 1-2 ton beyazlatmaya ihtiyaç duyanlar için etkili ve tatmin edici sonuçlar verebilir.
Her şeyden önce, bu bantlar, profesyonel diş beyazlatma tedavisi kadar yüksek maliyetli değildir. Bu, özellikle düşük bütçeli bir alternatif arayanlar için idealdir.
Kullanımı kolay olduğundan, başlamadan önce bir hazırlık yapmanıza gerek yoktur. Yanınızda taşıması kolaydır. Bu nedenle, her yerde uygulanabilir.

Diş beyazlatma bantlarının zararı var mı?

Diş beyazlatma bantları, bazen ne kadar dikkatli yerleştirseniz de; üç boyutlu bir dişe uygulanan iki boyutlu bir yüzeye sahiptir. Bu nedenle, şeritlerin dişlerde temas etmediği noktalar olacaktır. Dikkatli uygularsanız, her seferinde aynı noktaları açıkta bırakmazsınız. Ancak, düzgün şekilde kaplanmayan bölgeler aynı şekilde beyazlamayacaktır. Bu da, eşit olmayan sonuçlar elde etmenize ve sarı kenarlara neden olabilir.
Diş beyazlatma bantları ile ilgili risklerden biri de diş eti dokusuna zarar verebilmesidir. Bantlar, sert bir kimyasal içerir ve bu da yumuşak dokulara zarar verebilir. Bu nedenle, diş etleri ile temasından kaçınmanız önemlidir.
Kullanımı güvenli olsa da, aşırıya kaçmak dişlerinizde hassasiyete ve hatta kalıcı hasara neden olabilir. Diş minesi aşırı beyazlatma maddesi uygulamasıyla aşınırsa, ağrının dışında çürüme ve en kötü durumda diş kaybıyla sonuçlanabilecek diğer sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu nedenle, ürünü asla önerilenden daha uzun süre bekletmeyin ve başlamadan önce dişlerinizin iyi durumda olduğundan ve çürük veya diş eti hastalığınız olmadığından emin olun.
Sonuç olarak…
 Diş beyazlatma bantları, sarı veya lekeli dişlerin görünümünü iyileştirmenin etkili bir yolu olabilir. Ancak, bunları kullanmaya karar vermeden önce düşünmeniz gereken bazı olası problemler göz önünde bulundurulmalıdır.
Bir diş hekiminden profesyonel bir beyazlatma tedavisi almak, çok daha düşük risklerle daha iyi uzun vadeli sonuçlar sağlayacaktır. Diş beyazlatma bantları kullanmaya karar verirseniz, başlamadan önce kapsamlı bir kontrol ve tavsiye için diş hekiminizi ziyaret etmek daha doğru olacaktır.
Kaynak
https://www.zeynepyuceturkbilgin.com/dis-beyazlatma-bantlari-ise-yariyor-mu/

1685 .

  • 0
x