Diş Beyazlatma Hakkında Merak Edilenler

Diş Beyazlatma Hakkında Merak Edilenler

Sararma ve renk kaybı, toplumda en sık görülen diş problemleri arasında yer almaktadır. Sağlıklı ve aynı zamanda estetik açıdan göze hoş gelen dişlere sahip olmak isteyenler, diş beyazlatma yöntemlerinden yararlanmak istemektedir. Diş beyazlatma hakkında merak edilen ve sıkça yanıt aranan soruları Beyazlat güvencesi ile sizinle paylaşıyoruz.

Diş Beyazlatma Hakkında Merak Edilenler

Sararma ve renk kaybı, toplumda en sık görülen diş problemleri arasında yer almaktadır. Sağlıklı ve aynı zamanda estetik açıdan göze hoş gelen dişlere sahip olmak isteyenler, diş beyazlatma yöntemlerinden yararlanmak istemektedir. Diş beyazlatma hakkında merak edilen ve sıkça yanıt aranan soruları Beyazlat güvencesi ile sizinle paylaşıyoruz.

Diş Beyazlatma Hakkında Merak Edilenler
Editor: admin
21 2023 - 13:31 - : 21 2023 - 13:34

Sağlıklı ve bakımlı bir görünüm ortaya çıkaran diş beyazlığı, yüz hatları ile uyumlu olduğundan estetik açıdan ilgi çekici olmaktadır. Sararma ve renk kaybı gibi diş yüzeyini etkileyen problemler, ne yazık ki kişilerin beyaz dişlere sahip olmalarını engellemektedir. İstanbul’daki kliniğinde hastalarını kabul eden Dr. Sait Gezer, diş beyazlatma tedavisi başta olmak üzere birçok hizmette yüksek hekimlik standardı sunmaktadır. Beyaz diş garantisinin sunulduğu tedavi yöntemlerinden yararlanarak özgüveninizi yukarı taşıyacak gülüşlere sahip olmak istiyorsanız vakit kaybetmeden Beyazlat.net adresini ziyaret edebilir, randevu alabilirsiniz!

Dişler Nasıl Beyazlar?

Sararma ve lekelenme, en sık rastlanan diş problemleri arasında yer almaktadır. Estetik açıdan göze hoş gelen bembeyaz dişlere sahip olmak isteyen kişiler “Dişler nasıl beyazlar?” sorusuna yanıt aramaktadır. Dişlerin beyazlaması için doğal ya da doğal olmayan ürünler sıkça kullanılmaktadır. Ancak bu uygulamaların diş beyazlatma üzerinde hiçbir faydası bulunmamakla birlikte ciddi hasarlar oluşturabilmektedir.
Diş beyazlatma uygulamaları yetkinlik ve deneyim gerektirmektedir. Bu nedenle mutlaka uzman diş hekimleri tarafından gerçekleştirilen klinik uygulamalara başvurulmalıdır.
Ev ve ofis tipi olmak üzere ikiye ayrılan diş beyazlatma tedavisi aşağıdaki gibi yapılmaktadır:

Klinik ortamda diş beyazlatma: Diş hekimliği ofisinde gerçekleştirilen diş beyazlatma yönteminde sararan dişlerin üzerine beyazlatıcı jel sürülmektedir. Ardından, bu jelin etkinleştirilebilmesi için diş yüzeyine UV ışınları uygulanmaktadır. Genellikle tek seansta tamamlanan bu yöntem, yüksek başarı oranına sahiptir.

Evde diş beyazlatma: Bu yöntem de tıpkı klinik ortamda olduğu gibi diş hekimleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Hastanın ağız ölçüsüne göre özel olarak hazırlanan diş plaklarının iç kısmına beyazlatıcı jel sürülmektedir. Diş plaklarının 10 gün boyunca, her gün en az 4 saat kullanılması ile istenen beyazlık elde edilmektedir. Diş plakları, gece uyurken de takılabildiğinden hasta için rahatsız edici bir durum ortaya çıkmamaktadır.

Hangi Tip Diş Beyazlatma Yöntemi Güvenilir?

Ev ve ofis tipi olmak üzere ikiye ayrılan diş beyazlatma yöntemleri diş hekimi tarafından uygulandığında son derece güvenilirdir. Diş yüzeyine uygulanan beyazlatma jelinin sağlık açısından hiçbir zararı bulunmamaktadır. Muayene sırasında dişlerdeki mevcut problemler, sararmanın boyutu ve nedeni gibi faktörler değerlendirildikten sonra tedavi seçeneğine karar verilmektedir.
Hafif düzeydeki diş sararmaları için evde diş beyazlatma ya da klinik ortamda diş beyazlatma uygulamaları tercih edilebilmektedir. Ancak diş sararmasının ciddi boyutta olduğu vakalarda her iki uygulamanın kombine şekilde uygulanması da değerlendirilebilir. Bu tür durumlarda ilk olarak klinik uygulama gerçekleştirilmektedir. Ardından ise plağın 3-4 gün süreyle kullanılması gerekir.

Diş Beyazlatma Tedavisi Herkese Yapılabilir Mi?

Bembeyaz dişlere sahip olmak herkesin isteyeceği bir durumdur. 18 yaşından büyük olan ve diş sararması problemi yaşayan herkes, beyazlatma yöntemlerinden yararlanabilmektedir.
Gebelerin ve emziren anneler için diş beyazlatma önerilmemektedir.

Diş Beyazlatma Tedavisi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Diş beyazlatmanın etkileri tedaviden sonraki 2-3 hafta içerisinde görülmektedir. Bu süreçte çay ve kahve gibi dişlerde renk değişimine yol açabilecek içeceklerden uzak durulmalıdır. Sigara gibi tütün ürünlerinden uzak durulmalıdır. Ağız ve diş sağlığını korumak için rutin bakıma önem verilmelidir.

Diş Beyazlatma Kalıcı Mıdır?

Tedavinin ardından elde edilen beyaz görünüm, zaman içerisinde etkisini kaybetmeye başlar. Hastanın sigara, çay ve kahve gibi ürünleri sık tüketmesi durumunda renk kaybı daha hızlı gerçekleşir. Beyazlık etkisi genellikle 1 yıl kalıcıdır. Etkinin uzun süreli olabilmesi için diş beyazlatma uygulamasının 6 aylık periyotlarla tekrarlanması gerekir.

Diş Beyazlatma Fiyatları Nelerdir?

Diş beyazlatma fiyatları; diş problemlerine, diş sararmasının boyutuna, tedavi seçeneğine ve tercih edilen kliniğin fiyat politikasına bağlı olarak değişmektedir. Fiyatlar hakkında net bilgilere sahip olabilmeniz için öncesinde kapsamlı bir diş muayenesi olmanız gerekir. Beyazlat.net adresini ziyaret ederek randevu oluşturabilir, diş beyazlatma süreci için ilk adımınızı atabilirsiniz.

Diş Beyazlatma Sırasında Ağrı Olur Mu?

Klinik ortamda gerçekleştirilen beyazlatma uygulamaları esnasında dişin iç yüzeyine müdahale edilmemektedir. Bu nedenle hastalar, beyazlatma tedavisini yaptırırken ağrı ya da acı hissi duymamaktadır. Son derece konforlu bir uygulama olan beyazlatma tedavisinin ardından zaman kaybetmeden rutin hayata dönülmektedir.

Diş Beyazlatma Sonrası Hassasiyet Oluşur Mu?

Dişleri beyazlatmak için kullanılan jel, hafif düzeyde hassasiyete yol açabilir. Çok soğuk ya da çok sıcak yiyecek ve içecekler tüketildiğinde görülen bu hassasiyet son derece beklendik bir durumdur. Genellikle ilk 48 saat içerisinde kendiliğinden geçmesi beklenir. Hassasiyet durumu şiddetlenirse ya da uzun süreli olursa mutlaka diş hekiminiz ile iletişime geçiniz.
Diş beyazlatma tedavisinin hafif düzeyde hassasiyetin dışında hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır.
 

1003 .

  • 0
x