Domates soslu ıspanaklı omlet

Domates soslu ıspanaklı omlet

Omlet: 1 kaşık ekstra sızma zeytinyağı 1 küçük soğan (dilimlenmiş) 2 diş sarımsak (kıyılmış) 1 paket (300 gram) (dondurulmuş ıspanak, çözülmüş ve iyice süzülmüş) 3 yumurta beyazı 80 mi yağsız ...

Domates soslu ıspanaklı omlet

Omlet: 1 kaşık ekstra sızma zeytinyağı 1 küçük soğan (dilimlenmiş) 2 diş sarımsak (kıyılmış) 1 paket (300 gram) (dondurulmuş ıspanak, çözülmüş ve iyice süzülmüş) 3 yumurta beyazı 80 mi yağsız ...

Domates soslu ıspanaklı omlet
13 2011 - 19:45

Omlet:
1 kaşık ekstra sızma zeytinyağı
1 küçük soğan (dilimlenmiş)
2 diş sarımsak (kıyılmış)
1 paket (300 gram) (dondurulmuş ıspanak, çözülmüş ve iyice süzülmüş)
3 yumurta beyazı
80 mi yağsız yoğunlaştırılmış süt
125 gram az yağlı dilimlenmiş mozerella peyniri
Salsa:
4 domates (çekirdekleri ayıklanmış ve doğranmış)
2 yeşil soğan (kıyılmış)
1 diş sarımsak (kıyılmış)
2 kaşık kıyılmış taze kişniş 1 kaşık taze limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1/8 çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber
Omleti yapmak için: Fırını 175 derecede ısıtın. Yağı yapışmaz bir tavada orta sıcaklığa gelen kadar ısıtın. Soğan ve sarımsağı tavaya dökün ve yumuşayıncaya kadar, 3 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Tavaya ıspanağı da ekleyin. Fırın ısısını düşürün. Büyük bir kâsede yumurtaları hafifçe köpürene ve açık sarı rengi alana kadar sütle çırpın. Yumurta karışımını tavadaki ıspanağın üzerine dökün. Yumurta karışımının altı pişene ve üst kısmı hafif sertleşene kadar, 5-7 dakika pişirin. Üzerine peynir serpin. Yumurtalar pişene ve peynir eriyene kadar, 5-10 dakika boyunca fırında pişirin.
Sosu yapmak için: Büyük bir kâsede domates, yeşil soğan, sarımsak, kişniş, limon suyu, tuz ve biberi karıştırın. Oda sıcaklığında, omletin üzerine dökerek servis yapın.
2 kişilik
BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda: 369 kalori, 27 g protein, 28 g karbonhidrat, 17 g yağ, 6 g doymuş yağ, 740 mg sodyum, 230 mg kolesterol, 8 g lif


1755 .

  • 0
x