Evde daima bol çeşitte sağlıklı yiyecek bulundurun. Yanlış türde bir yiyecek tarafından baştan çıkarılmamanız için, elinizin altında doğru çeşit yiyecek bulunması başarınızı artıracaktır. Aşağıdaki ürünleri öneriyorum:
Konserve fasulyegil – Nohut ya da barbunya
Konserve sebze ve fasulye çorbası (doğal ürünler dükkanından ya da marketin doğal ürünler reyonundan)
Konserve Çin sebzeleri – su kestanesi, bambu sapları ve diğerleri
Tofu
Dondurulmuş sebzeler – nohut, enginar, kuşkonmaz, brokoli ve karışık Çin sebzeleri
Bol miktarda az şekerli meyve – çilek, kivi, portakal, greyfurt, kavun, elma, limon
Seçeceğiniz bir sirke
Pişmeden yenecek taze sebzeler – havuç, kereviz, biber, domates, mantar, salatalık,
Pişirmek için bol miktarda taze sebze – patlıcan, mantar, domates, kabak, brokoli, çalı fasulyesi, pazı, kıvırcık lahana, ıspanak, soğan ve sarımsak
Ev yapımı çorba için malzemeler – kereviz, dereotu, maydanoz, havuç, pırasa, kabak, TVP (dokulu sebze proteini -birçok doğal ürünler dükkanında bulunmaktadır), şalgam, yabani havuç, kuru fasulye ve bezelye.
Tam buğdaylı pide ekmeği
Hazır sebze çorbası karışımı – Bu, suyu alınmış sebzelerle hafif sosların bir karışımıdır. Salataya serpildiğinde ya da çorba ve sebze yemeklerine eklendiğinde çok hoş bir lezzet katar. Aşağıda anlatılan yemeklerde sık sık bu karışımı kullanıyorum.
Beykm parçaları
Yağsız domates sosu
Az kalorili salata sosları
Baharatlar – Oryantal baharat karışımı, az acılı salsa tozu (acılı domates sosu), sarımsak ve soğan tozu, yabani mercanköşk, arnavut biberi
Soyulmamış susam tohumları, ceviz ve öğütülmüş keten tohumu
Bir başka harika seçenek ise, Organik bir restorandan yemek ısmarlamaktır; örneğin Acılı soya, Meksikan Fiesta Yahnisi, Fırında acı biber ve Ratatoulille gibi. Sadece kavanozları açıp ısıtmanız bu yiyecekleri yemeniz için yeterli. Bir paket yıkanmış salata açın, yanına ya da üstüne biraz biber ekleyin ve tatlı olarak da meyve yiyin. Doyurucu bir öğle ya da akşam yemeği daha kolay nasıl hazırlanabilir?
Ayrıca, bir doğal ürünler dükkanından, yağsız hazırlanmış bir kavanoz salsa sosu (acılı domates sosu) da alabilirsiniz. Salsa, basit bir domates, soğan ve biber (jalapeno biberi, acı kırmızı biber ya da kişniş) karışımıdır. Bu sosu daha baharatlı ya da acı biberi çıkarıp, ince doğranmış yeşil soğan ya da kırmızı soğan, maydanoz (ya da nane) ve limon (ya da misket limonu) suyu koyarak, daha az acılı da yapabilirsiniz.
Salsayı salatanın, yeşil sebzelerin ya da pişmemiş sebzelerin üzerine koyabilirsiniz. 1 su bardağı doğranmış domates, çeyrek su bardağı ince doğranmış kırmızı soğan, limon suyu, ince doğranmış yeşil soğan, maydanoz ve nane ekleyerek kendi salsa sosunuzu yapmak çok kolaydır. Ben bu sosu krema kıvamında daha çok sevdiğim için, her fincan domatese, avokadonun dörtte birini püre haline getirip ekliyorum; bu şekliyle salsa-guacamole sosuna çok benziyor. Bunu hazırlayıp her zaman buzdolabında bulundurun, böylece her zaman elinizin altında hemencecik atıştırabileceğiniz bir şey bulunmuş olur. Yıkanmış salatayı ya da sebzeleri bu sosa batırıp yiyebilirsiniz.
Bu şekilde çok fazla yeşil salata yendiği için, size bir sürü sağlıklı ve lezzetli salata sosu önerdim. Bunlann hepsini ilk zamanlar hazırlayıp tadın ve en çok sevdiklerinizi seçip onları öğünlerinizde kullanmaya devam edin. Armut Sirkesi, Portakal Sirkesi, incir Sirkesi ve Baharatlı Pecan Sirkesi gibi meyve aromalı sirkeler üretilmektedir. Bu sirkelerin bir yemek kaşığında beş kalori vardır ve tek başlarına salatalarda kullanıldığında bile müthiş bir lezzet yaratmaktadırlar. Web sitemde bu gibi yardımcı ürünleri nasıl ısmarlayabileceğiniz! öğrenebilirsiniz. Satın alabileceğiniz diğer az kalorili soslar “Salatalar, Soslar ve Dipler” kısmının sonunda listelenmiştir.
Bir sürü sağlıksız yiyeceği bıraktığınız için, o lezzetli ve egzotik meyvelerle kendinize ziyafet çekin. Bu diyet bol miktarda taze meyveye izin vermektedir, çünkü meyve yemek ideal sağlık ve uzun bir ömür için bir gerekliliktir. Trabzon hurması (persimmon) örneğin harika bir meyvedir. Harika lezzetine ulaşması için, alt tarafı da dahil olmak üzere her tarafı iyice yumuşayıncaya kadar olgunlaşmasını beklemelisiniz. Chenmoya (Annona cherimola tropikal bir Amerikan meyvesi) da pahalı olmakla birlikte bir diğer lezzetli meyvedir. Hepsinin tadı farklı olduğu için değişik tür mangolan deneyin ve taze inciri unutmayın.