Izgara Salamura Et

Izgara Salamura Et

2 yemek kaşığı ekstra sızma zeytinyağı 125 ml sirke 3 diş sarımsak (kıyılmış) 3 yemek kaşığı kıyılmış taze maydanoz 1 yemek kaşığı doğranmış taze kekik 1 defne yaprağı Yarım çay kaşığı ...

Izgara Salamura Et

2 yemek kaşığı ekstra sızma zeytinyağı 125 ml sirke 3 diş sarımsak (kıyılmış) 3 yemek kaşığı kıyılmış taze maydanoz 1 yemek kaşığı doğranmış taze kekik 1 defne yaprağı Yarım çay kaşığı ...

Izgara Salamura Et
11 2011 - 19:16

2 yemek kaşığı ekstra sızma zeytinyağı
125 ml sirke
3 diş sarımsak (kıyılmış)
3 yemek kaşığı kıyılmış taze maydanoz
1 yemek kaşığı doğranmış taze kekik
1 defne yaprağı
Yarım çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber
700 gram ızgaralık sığır fileto
Küçük bir karıştırma kabında yağ, sarımsak, maydanoz, kekik,
defne yaprağı ve biberi karıştırın. Bifteği derin bir kâseye yerleştirin ve
hazırladığınız salamurayı üzerine dökün. Her tarafını bulamak için bir kez
çevirin, üzerini kapatın ve en az 4 saat, tercihen tüm gece buzdolabında
bekletin.
Servis için hazır olduğunda, ızgarayı ısıtm veya barbekü için bir mangalı hazırlayın. Salamurayı ve defne yaprağını atın. Etin her iki tarafını da 5′er dakika veya merkeze termometre sokulduğunda 75 dereceyi gösterecek duruma gelene kadar pişirin. (Orta sertlikte bir et için)
Eti dikine, ince dilimler halinde keserek, sıcak veya soğuk servis edin.

8 kişilik

BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda: 171 kalori, 17 g protein, 1 g karbonhidrat, 10 g yağ, 3 g doymuş yağ, 50 mg sodyum, 40 mg kolesterol, 0 g lif


1977 .

  • 0
x
İstanbul'un Kalbinde Arınma: Hürrem Sultan Hamamı Rehberi
İstanbul'un Kalbinde Arınma: Hürrem Sultan Hamamı Rehberi