Özel Sağlık Sigortası Sorgulama ve Teklif...

Özel Sağlık Sigortası Sorgulama ve Teklif Alma Rehberi

Özel sağlık sigortası (ÖSS), SGK’sı bulunan ya da bulunmayan herkesin yararlanabileceği bir sigorta türüdür. Hastalık veya kaza gibi durumlarda sağlık sorunu doğurabilecek etkenlere karşı gereken sağlık hizmetleri için güvence sağlar

Özel Sağlık Sigortası Sorgulama ve Teklif Alma Rehberi

Özel sağlık sigortası (ÖSS), SGK’sı bulunan ya da bulunmayan herkesin yararlanabileceği bir sigorta türüdür. Hastalık veya kaza gibi durumlarda sağlık sorunu doğurabilecek etkenlere karşı gereken sağlık hizmetleri için güvence sağlar

Özel Sağlık Sigortası Sorgulama ve Teklif Alma Rehberi
Editor: admin
10 2022 - 21:38

Hem genel hem de özel şartlar çerçevesinde belirlenen poliçe kapsamı üzerinden hizmet sağlar. Geniş teminat seçeneği ve imkânları ile sigortalıları garanti altına alır. Kişiler çeşitli sebeplerden dolayı özel hastanelerde hizmet almayı tercih edebilir. Bu durumda özel hastanelerden hızlı, kolay ve uygun fiyatlı hizmet almak için özel sağlık sigortaları ön plana çıkar. Bu ihtiyaçtan ötürü sağlık sigortası yaptıran kişi sayısının gün geçtiği arttığı görülür.

Özel Sağlık Sigortası Kimleri Kapsar?

Özel sağlık sigortasından faydalanabilecek kişilerin yaş aralığı ve koşulları sigorta şirketlerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. İsteğe ve uygulamaya göre sigorta talebinde bulunan kişi bireysel olarak sigortalanabildiği gibi farklı aile paketlerine de dahil olabilir. Sigorta şirketlerinin belirlediği yaş aralıkları ve üst yaş sınırı değişir. Çoğu sağlık sigortası şirketi 14 günlük çocuklardan 65 yaşına kadar herkesin özel sağlık sigortası kapsamındaki avantajlardan faydalanması için poliçe seçenekleri sunar.

Özel Sağlık Sigortası Nasıl Yaptırılır?

Özel sağlık sigortası yaptırmak isteyenler, sigorta şirketlerinin sunduğu başvuru formunu doldurarak teklif alabilir. Başvuru yapıldıktan sonra uzman sigorta danışmanları, kişilerle doğrudan iletişime geçer. İletişime geçildiği zaman uzmanlar, talep edilen hak ve poliçe detaylarına göre bir fiyat teklifinde bulunur. Poliçelerin teminat detayları ve anlaşmalı hastaneler uzmanlar tarafından telefon görüşmesinde veya e-posta yoluyla aktarılır. Ardından kişi kendine en uygun özel sağlık sigortasını belirleyerek satın alma işlemini tamamlayabilir. Farklı sigorta şirketlerinin poliçelerini karşılaştırmak isteyen kişiler sigortam.net internet sitesinden fiyat karşılaştırması yapabilir.

Özel Sağlık Sigortası Fiyatları Ne Kadar?

Özel sağlık sigortası ücretleri sigorta şirketi başta olmak üzere kişisel sağlık durumu ve poliçe kapsamındaki teminat limitlerine göre değişir. Poliçenin anlaşmalı olduğu hastanelerin ağ genişliği ve kapsadığı hastaneler özel sigorta fiyatları doğrudan etkiler. Sağlık durumu ve özel şartlar doğrultusunda en doğru fiyat için teklif almak gerekir. Bunun için de teklif formunu doldurup sağlık uzmanlarından geri dönüş beklenebilir ve farklı poliçeler karşılaştırılabilir.

Özel Sağlık Sigortası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Özel sağlık sigortası sorgulama işlemi yapmak için ilk aşamada sigorta şirketlerini araştırmak gerekir. En iyi özel sağlık sigortası seçebilmek için farklı şirketlerden aldığınız teklifleri değerlendirmek ve sonrasında seçim yapmak en doğru yol olacaktır. Özel sağlık sigortası almak isteyenlerin sık düştüğü hataların başında sigorta kapsamını değerlendirmeden ücrete göre seçim yapmak gelir. Uygun fiyatlı poliçeler bütçe açısından avantaj sağlarken, kapsam ve hizmet içeriği açısından kişinin ihtiyaçlarını karşılamayabilir. Herhangi bir mağduriyet durumuyla karşılaşmamak için sigortalının ihtiyaçlarını önceden belirlemesi büyük önem taşır.
Özel sağlık sigortası sorgulaması yaparken seçim yapılacak sigorta şirketinde karar kılındığında izlenmesi gereken basit adımlar bulunur. Bu adımlar izlenerek size özel ve en iyi sağlık sigortası poliçesini hazırlamış olursunuz. Bunun yanı sıra ÖSS sorgulamasını internet üzerinden de yapabilirsiniz. E-Devlet üzerinden ‘’Sağlık Sigortası Poliçe Bilgileri Sorgulama’’ şeklinde arama yapıp, çıkan sonunda güncel v poliçe bilgilerine ulaşmak mümkündür. Özel sağlık sigortası bitiş tarihi ve poliçe numarası bilgileri sorgulayarak öğrenilebilir. Eğer fiyat sorgulaması yapılacaksa sigorta şirketlerinin internet sitelerinden online başvuru yapılabilir.
 

1279 .

  • 0
x