Rum Salatası

8 yaprak marul (küçük parçalara bölünmüş) 1 salatalık (dilimlenmiş, kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri temizlenmiş) 1 domates (doğranmış) 125 gram dilimlenmiş kırmızı soğan 125 gram az yağlı ufalanmış ...

Rum Salatası

8 yaprak marul (küçük parçalara bölünmüş) 1 salatalık (dilimlenmiş, kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri temizlenmiş) 1 domates (doğranmış) 125 gram dilimlenmiş kırmızı soğan 125 gram az yağlı ufalanmış ...

Rum Salatası
10 Mayıs 2011 - 05:03

8 yaprak marul (küçük parçalara bölünmüş)
1 salatalık (dilimlenmiş, kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri temizlenmiş)
1 domates (doğranmış)
125 gram dilimlenmiş kırmızı soğan 125 gram az yağlı ufalanmış feta peyniri
2 keşik ekstra sızma zeytinyağı
2 kaşık taze limon suyu
1 çay kaşığı taze kekik
Yarım çay kaşığı tuz
Marul, salatalık, domates, soğan ve peyniri büyükçe bir kâsede iyice karıştırın.
Yağ, limon suyu, kekik ve tuzu da küçük bir kâsede çırpın. Bu karışımı yeşilliklerin üzerine dökerek karıştırın.
Bu salata, ızgara tavuk veya balığın yanında çok iyi gider.

1 kişilik

BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda: 501 kalori, 22 g protein, 25 g karbonhidrat, 38 g yağ, 10 g doymuş yağ, 2300 mg sodyum, 30 mg kolesterol, 6 g lif, Tuz olmadan: 1134 mg sodyum


Bu haber 2987 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x