Serotin azlığı

Serotin azlığı

En yeni araştırmalara göre, serotinin azlığı, gi­derek artan açlık hissine ve karbonhidratlara du­yulan isteğin artmasına neden oluyor. Ekmek, makarna, patates ve tatlılar, yeteri kadar seroti­nin ...

Serotin azlığı

En yeni araştırmalara göre, serotinin azlığı, gi­derek artan açlık hissine ve karbonhidratlara du­yulan isteğin artmasına neden oluyor. Ekmek, makarna, patates ve tatlılar, yeteri kadar seroti­nin ...

Serotin azlığı
05 Mart 2009 - 17:40

En yeni araştırmalara göre, serotinin azlığı, gi­derek artan açlık hissine ve karbonhidratlara du­yulan isteğin artmasına neden oluyor. Ekmek, makarna, patates ve tatlılar, yeteri kadar seroti­nin ürettiğinden, bizi moral bozukluğundan kur­tarırlar. Ancak sadece kısa bir süre için. Ne var ki, uygulanan bu diyet programı, uzun süre depresyona yol açmanın yanı sıra kilo da aldırır.

Serotinin diyetinin ağırlık noktası karbonhid­ratlarıdır, örneğin kepek, çavdar ürünleri, pata­tes, sebze ve salata gibi. Fakat bu diyetin belirli bir miktar protein içermesi de gerekir. Bunlar da yağsız et, balık, süt ürünleri ve diğer protein içe­ren yiyeceklerdir.

TRYPTOPHAN üretmesi açısından organizma­ya yeterli zaman ayırmak için, karbonhidratlı ve proteinli öğünler arasında en az üç saat geçmesi gereklidir. Karışık yenildiği takdirde tryptophanın beyine giden yolda diğer aminoasitlerle en­gellenmesi tehlikesi vardır. Serotinin yeterli ölçü­de üretilmeyebilir.

Bu haber 1400 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x