Kavun, karpuz, erik, üzüm

Kavun, karpuz, erik, üzüm

Kavun Kansızlık, böbrek ve safra kesesi taşları, hemoroit ve ro­matizma! hastalıklarda tavsi­ye edilir. Glisemik endeksi 60 olduğu için şeker hastalarının kaçınması, zayıflamak isteyenlerin ise dikkatli yemesi ...

Kavun, karpuz, erik, üzüm

Kavun Kansızlık, böbrek ve safra kesesi taşları, hemoroit ve ro­matizma! hastalıklarda tavsi­ye edilir. Glisemik endeksi 60 olduğu için şeker hastalarının kaçınması, zayıflamak isteyenlerin ise dikkatli yemesi ...

Kavun, karpuz, erik, üzüm
09 2009 - 11:08

Kavun
Kansızlık, böbrek ve safra kesesi taşları, hemoroit ve ro­matizma! hastalıklarda tavsi­ye edilir. Glisemik endeksi 60 olduğu için şeker hastalarının kaçınması, zayıflamak isteyenlerin ise dikkatli yemesi gereken bir gıdadır. Derinin yenilenmesini hızlandırır. Ba­ğırsakları yumuşatıcı ve idrar söktürücü özelliğe sahiptir.

Karpuz
% 95 oranında su ihtiva eden, sodyum, potasyum, kalsiyum ve demir gibi çeşitli mineraller bakımından zen­gin bir gıda maddemizdir.

Glisemik endeksi yüksek (75) olduğu için zayıflamak isteyenlerin ve şeker hastalarının uzak durması gerekir. Böbrekleri çalıştırma, taş düşürme ve kanı temizleme gibi etkilere sahiptir.

Erik
Yeşil, sarı ve kırmızısı ile sofralarımızın lezzetli meyvesi erik, vü­cut sıvılarının yeterli oranda olması, sinirlerin uyarımı ve kas doku­sunun çalışması için gerekli olan potasyum bakımından çok zen­gindir.

Üzüm
Bol çeşidi ile hem taze hem de ku ru olarak yenebilen üzüm, çok yönlü tesiri olan faydalı bir meyvedir.
Üzüm kanı çoğaltır, kalbi, mideyi ve bağırsakları kuv­vetlendirir. Böbreklerin iyi çalışmasına yardımcı olur. Beden ve beyin yorgunlu­ğuna iyi gelir. Zindelik, canlılık ve enerji verir. Yüksek oranda şeker ihti­va ettiği için, şeker hasta­larının ve diyet yapanların uzak durması gerekir.

Eriğin yaş ve kuru hallerinde bol B vitaminleri bulunur. İçerdiği madenî maddeler ile sinir sistemimiz için çok fay­dalıdır. Ayrıca, idrar söktürücü, yumuşaklık verici ve ka­raciğeri çalıştırıcı etkileri vardır. Bol demir ihtiva ettiği
için kansızlığa iyi gelir. Glîsemik endeksi düşüktür. Erik potasyum ve A vitaminleri açısından da zengindir.


4152 .

  • 0
x