Kavun
Kansızlık, böbrek ve safra kesesi taşları, hemoroit ve romatizma! hastalıklarda tavsiye edilir. Glisemik endeksi 60 olduğu için şeker hastalarının kaçınması, zayıflamak isteyenlerin ise dikkatli yemesi gereken bir gıdadır. Derinin yenilenmesini hızlandırır. Bağırsakları yumuşatıcı ve idrar söktürücü özelliğe sahiptir.
Karpuz
% 95 oranında su ihtiva eden, sodyum, potasyum, kalsiyum ve demir gibi çeşitli mineraller bakımından zengin bir gıda maddemizdir.
Glisemik endeksi yüksek (75) olduğu için zayıflamak isteyenlerin ve şeker hastalarının uzak durması gerekir. Böbrekleri çalıştırma, taş düşürme ve kanı temizleme gibi etkilere sahiptir.
Erik
Yeşil, sarı ve kırmızısı ile sofralarımızın lezzetli meyvesi erik, vücut sıvılarının yeterli oranda olması, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gerekli olan potasyum bakımından çok zengindir.
Üzüm
Bol çeşidi ile hem taze hem de ku ru olarak yenebilen üzüm, çok yönlü tesiri olan faydalı bir meyvedir.
Üzüm kanı çoğaltır, kalbi, mideyi ve bağırsakları kuvvetlendirir. Böbreklerin iyi çalışmasına yardımcı olur. Beden ve beyin yorgunluğuna iyi gelir. Zindelik, canlılık ve enerji verir. Yüksek oranda şeker ihtiva ettiği için, şeker hastalarının ve diyet yapanların uzak durması gerekir.
Eriğin yaş ve kuru hallerinde bol B vitaminleri bulunur. İçerdiği madenî maddeler ile sinir sistemimiz için çok faydalıdır. Ayrıca, idrar söktürücü, yumuşaklık verici ve karaciğeri çalıştırıcı etkileri vardır. Bol demir ihtiva ettiği
için kansızlığa iyi gelir. Glîsemik endeksi düşüktür. Erik potasyum ve A vitaminleri açısından da zengindir.