Kuru yemiş ve çekirdeklerin yaklaşık yarım kilosunda 150-200 kalori vardır. Ama her gün az bir miktar yemek (30 gram ya da daha az), değerli besinlerin ve sağlıklı işlenmemiş yağların diyete eklenmesini sağlar. Kuru yemiş ve çekirdekler salatanın tatlandırılması için, özellikle portakal, baharat ya da sebze suları (domates, kereviz, havuç) ile karıştırıldıklarında idealdirler. Kuruyemiş ve çekirdekleri daima çiğ yiyin, çünkü kızartma işlemi faydalı yağları değiştirir. Ticari ambalajlarda satılan kuruyemiş ve çekirdekler, genellikle hidrojenize yağda kızartılmışlardır ve diyetinize trans yağların ve sodyumun girmesine neden olurlar. Bu nedenle bunlar tamamen liste dışıdırlar. Kuruyemiş ve çekirdekleri çiğ yemekten bıkarsanız, onları evde hafifçe kızartmayı (yağsız) deneyin. Bu işlem onların faydalı özelliklerini yok etmez. Diyetinize ekleyebileceğiniz çiğ kuruyemiş ve çekirdeklerden bazıları şunlardır: Badem, cashevv, ceviz, siyah ceviz, fındık, macadamia fındığı, antep fıstığı, susam, ay çekirdeği, kabak çekirdeği ve keten tohumu, pecan (Carya illinoensis-Güney ABD’de cevize benzer bir meyve) ve çam fıstığı.
Kuruyemiş ve çekirdekler
Kuru yemiş ve çekirdeklerin yaklaşık yarım kilosunda 150-200 kalori vardır. Ama her gün az bir miktar yemek (30 gram ya da daha az), değerli besinlerin ...

04 2009 - 19:35
2456 .