Liposuction İnceltir mi?

Liposuction İnceltir mi?

Liposuction ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada sıklıkla uygulanan bir kozmetik cerrahi prosedürdür. Liposuction vücut  kontürünün iyileştirilmesini sağlar.

Liposuction İnceltir mi?

Liposuction ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada sıklıkla uygulanan bir kozmetik cerrahi prosedürdür. Liposuction vücut  kontürünün iyileştirilmesini sağlar.

Liposuction İnceltir mi?
Editor: admin
23 2022 - 14:21

Ancak bir zayıflama yöntemi değildir. Aynı zamanda liposuction farklı yaş grubundaki erkeklerde görülebilen jinekomasti sorununun tedavisi amacıyla da uygulanabilir. Etkili bir vücut şekillendirme prosedürü olan liposuction vücudunda düzenli diyet ve egzersize dirençli, inatçı yağ birikintileri bulunan kadın ve erkek hastalar arasında popülerdir. Op. Dr. Evren İşçi gerek vücut şekillendirme gerek jinekomasti tedavisi amacıyla olsun etkili liposuction uygulamaları gerçekleştirmektedir. Siz de nedeni ne olursa olsun liposuction yaptırmak için kendinizi Op. Dr. Evren İşçi’nin deneyimine ve uzmanlığına teslim edebilirsiniz.

Diğer yandan liposuction doğrudan kilo kaybına odaklanan bir zayıflama yöntemi değildir. İdeal kilosunun çok üzerinde olan kişilere liposuction yapılmaz. Liposuction ideal kilosunda ya da ideal kilosuna yakın kişilere uygulanabilir. Eğer kilo fazlası çok olan bir hasta liposuction yaptırmak istiyorsa öncelikle ideal kilosuna yakın bir kiloya erişmelidir. Diğer yandan ideal kilosunda ya da ideal kilosuna yakın olmak hastaya liposuction yapılacağını garantilemez. Cilt elastikiyeti başta olmak üzere çeşitli etkenlere göre değerlendirme yapılarak liposuction prosedürüne uyguluk kararı hasta özelinde verilir.
 

Liposuction Ne İşe Yarar? Kimlere Uygulanır?

 
Liposuctionın kelime anlamı yağ emmedir. Liposuction prosedüründe vücuttaki lokalize yağ birikintileri kanül olarak adlandırılan ince tüpler ve negatif basınç kullanılarak uzaklaştırılır. Karın, kalça, diz, iç uyluk, dış uyluk ve çene altı bölgelerine liposuction yapılabilir. Ayrıca farklı yaş gruplarındaki erkekler arasında yaygın görülen bir sorun olan jinekomasti tedavisinde de liposuction etkili bir çözümdür.
 
Hastanın liposuction prosedürüne uygun olup olmadığı konusundaki karar kişi özelinde yapılan değerlendirmeden sonra verilir. Hasta ön görüşme ve muayene süreçlerinden geçer. Bu doğrultuda hastanın liposuction ameliyatından sağlayacağı fayda, genel sağlık durumunun liposuction prosedürü uygulanmasına engel olup olmayacağı, hastanın iyileşme sürecini olumsuz etkileme riski bulunan herhangi bir ilaç, sigara ya da alkol kullanımının olup olmadığı değerlendirilir. Her tür cerrahi prosedürde olduğu gibi liposuction prosedüründen sonra da iyileşme sürecini olumsuz yönde etkilenmemesi için operasyon öncesi sigara kullanımına ara verilmelidir. Hastanın cilt elastikiyeti azalmışsa cilt uygulama sonrası kendini toparlayamayacağı için istenilen sonuç elde edilemeyecektir.
 
Liposuction yönteminin genel sağlık durumu iyi, aktif bir hayat tarzı olan, cilt gerginliği iyi düzeyde ve ideal kilosundan en çok %12 ila %15 oranında fazlalığı bulunan kişilere yapılması tercih edilir.
 

Liposuction Ameliyatı Nasıl Yapılır?

 
Liposuction ameliyatı lokal anestezi ya da genel anestezi altında uygulanabilir. Hangi anestezi yönteminin tercih edileceği uygulamanın özelliğine ve kapsamına bağlı olarak hasta özelinde belirlenir. Ayrıca hangi tür anestezi uygulanacağı belirlenirken uygulamanın yapılacağı hedef bölgenin özellikleri, ne kadar yağ alınacağı ve uygulama bölgesinin genişliği gibi bir takım etkenler göz önünde bulundurulur.
 
Liposuction ameliyatı sırasında hedef bölgeye minimal kesiler yapılır. Daha sonra önceden hazırlanmış serum içeriği hedef bölgeye enjekte edilir. Kanüller ve vakum kullanılarak hedef bölgedeki yağ hücreleri çıkarılır. Bu sayede bölgedeki hacim istenilen düzeye getirilmiş olur.
 

Liposuction Acı ve Ağrı Yapar mı?

 
Liposuction ameliyatı lokal anestezi ya da genel anestezi altında yapıldığı için hasta uygulama sırasında acı ya da ağrı hissetmeyecektir. Uygulamadan sonra hedef bölgede geçici ağrı ya da acı hissi oluşması doğal bir durum olarak değerlendirilir. Liposuction ameliyatından sonra hissedilen ağrı çoğu zaman basit ağrı kesiciler ile kontrol altına alınabilecek düzeydedir. Ancak herkesin ağrı eşiği farklıdır. Bu nedenle hissedilen ağrı miktarı da kişiden kişiye değişecektir.
 
Liposuction ameliyatından sonra hastanın aynı gün taburcu edilmesi ya da bir gece gözetim altında tutulması söz konusu olabilir. Bu konudaki karar uygulanan prosedürün kapsamına, alınan yağ miktarına ve hastanın genel sağlık durumuna göre verilir. Liposuction küçük bölgelere uygulandıysa ya da alınan yağ miktarı 1,5 litreden azsa hastanın aynı gün taburcu edilmesi tercih edilebilir. Bu miktardan fazla yağ alımının söz konusu olduğu durumlarda hastanın aynı gün taburcu edilip edilemeyeceği kararı yaş ve genel sağlık durumu değerlendirildikten sonra verilir.
 
Liposuction ameliyatı birden fazla alana ve farklı büyüklükteki alanlara eş zamanlı olarak uygulanabilir. Ancak bu konuda dikkat edilmesi gereken hastadan bir seferde ve güvenli bir şekilde alınabilecek maksimum yağ miktarının aşılmamasıdır. Hastadan bir seferde alınabilecek olan yağ miktarı bilimsel veriler ışığında en fazla kişinin vücut ağırlığının %10'u olarak kabul edilmekle birlikte bu miktarın 2.5 ila 4 litre arasında olması güvenli bir durum olarak kabul edilmektedir. Hastadan alınması gereken yağ miktarı 4 litreden fazlaysa en az üç ay beklenmeli ve yeni bir operasyon yapılmalıdır.
 
Liposuction ameliyatı ile elde edilen sonuçların kalıcılığı kişinin liposuction sonrası sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklara geliştirmesine bağlıdır. Bu kapsamda düzenli egzersiz ve dengeli beslenme kişinin yaşam tarzı haline getirilmelidir.
 

1275 .

  • 0
x