Mercimek

Yemeklik olarak kullanılan önemli bir sebzedir. Nişasta ve bitkisel protein bakı­mından zengindir. Taneleri kurutularak kullanılır. Kuru bakliyat olarak sofralarımı­zın vazgeçilmez tatlarındandır. Protein, yağ, karbonhidrat ve ...

Mercimek

Yemeklik olarak kullanılan önemli bir sebzedir. Nişasta ve bitkisel protein bakı­mından zengindir. Taneleri kurutularak kullanılır. Kuru bakliyat olarak sofralarımı­zın vazgeçilmez tatlarındandır. Protein, yağ, karbonhidrat ve ...

Mercimek
04 Şubat 2009 - 13:57

Yemeklik olarak kullanılan önemli bir sebzedir. Nişasta ve bitkisel protein bakı­mından zengindir. Taneleri kurutularak kullanılır. Kuru bakliyat olarak sofralarımı­zın vazgeçilmez tatlarındandır. Protein, yağ, karbonhidrat ve liften meydana gelir. Ayrıca, B1 vitamini ile sodyum, kalsiyum ve demir gibi mineraller ihtiva eder. Ette­ki kadar protein içermesine rağmen daha ucuzdur. Bu yönüyle, özellikle dar gelirli ailelerinbeslenmelerinde önemli yer tutar.

Yeteri kadar posa ihtiva ettiğinden kabızlık için birebirdir. Ayrıca, görme kuvvetini arttırır, zekayı geliştirir.

Mercimek; kalp, damar ve şeker hastalıklarından korunmada ve tedavide etkin bir gıdadır.

Bu haber 1509 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x