Termal Sağlık Turizmi Nerelerde Yapılır?

Termal Sağlık Turizmi Nerelerde Yapılır?

Türkiye'deki kaplıca ve sağlık turizmi merkezlerinin sayısı 82'ye ulaştı. Kütahya, tüm merkezlerle kaplıca turizm merkezini bırakan il oldu. Kütahya'da toplam 9 spa ve sağlıklı yaşam merkezi bulunmaktadır. Medikal turizmin hızlı büyümesinin ardından iç ve dış talep aynı oranda artıyor. Sağlık noktaları ve ısı turizmi en çok merak edilen konular.

Termal Sağlık Turizmi Nerelerde Yapılır?

Türkiye'deki kaplıca ve sağlık turizmi merkezlerinin sayısı 82'ye ulaştı. Kütahya, tüm merkezlerle kaplıca turizm merkezini bırakan il oldu. Kütahya'da toplam 9 spa ve sağlıklı yaşam merkezi bulunmaktadır. Medikal turizmin hızlı büyümesinin ardından iç ve dış talep aynı oranda artıyor. Sağlık noktaları ve ısı turizmi en çok merak edilen konular.

Termal Sağlık Turizmi Nerelerde Yapılır?
Editor: admin
09 2022 - 11:23

Türkiye'deki kaplıca ve sağlık turizmi merkezlerinin sayısı 82'ye ulaştı. Kütahya, tüm merkezlerle kaplıca turizm merkezini bırakan il oldu. Kütahya'da toplam 9 spa ve sağlıklı yaşam merkezi bulunmaktadır. Medikal turizmin hızlı büyümesinin ardından iç ve dış talep aynı oranda artıyor. Sağlık noktaları ve ısı turizmi en çok merak edilen konular. Kütahya, Ege bölgesinde yer alan ve 9 farklı kaplıcaya sahip bir ildir. Kütahya'nın altı spa ve sağlıklı yaşam turizm merkezi kamuya aittir. Özel spa ve sağlık turizmi hizmeti veren 2 merkez bulunmaktadır. Kütahya'daki bu tıp ve turizm merkezlerine karayolu, havayolu ve demiryolu ile ulaşılabilir.

Kayseri Termal Turizmi
Şifalı suları olan bir diğer şehir ise Anadolu; Burası Kayseri'dir. Sağlık nedenleriyle Kayseri'ye gitmek isteyenler hava ve kara ulaşımını kullanabilirler. Özellikle son yıllarda sağlık turizminin patlaması Kayseri'ye olan ilginin artmasına neden oldu. İç Anadolu Belgesinde Kayseri; Kaplıca turizmi ve sağlık hizmetlerini organize eden birçok merkez bulunmaktadır. 5'i resmi, 1'ü özel olan bu merkezlerde sağlık ve ısı turizminin vaat ettiği hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Size çok farklı bir deneyim vaat eden kaplıca bulundu.

Antalya'da Kaplıca Turizmi
Türkiye'nin güneyinde yer alan Antalya, sadece turizm ile değil, sağlık ve kaplıca turizmi ile de ünlüdür. Ayrıca kış aylarının ılıman olması ve sıcak su kaynaklarının aktif olarak ele alınması açısından da oldukça önemli bir faktördür. Antalya'da spa sağlık hizmeti alabileceğiniz 13 kamu ve 15 özel kurum bulunmaktadır. Antalya'nın yaz turizmi için aldığı talep sağlık turizmi sektöründe de oldukça hareketli. Antalya sıcak plajı, sağlık turizmi ve spa tesislerinden özel hizmet almak için Antalya'yı tercih edebilirsiniz. Antalya; Türk Rivierası ünvanına sahip olduğu için yurt dışından sağlık turizmi alanında yabancı ziyaretçilerin gözde şehirlerinden biridir.
Yalova'da Termal Turizmi
Yalova'da kaplıca turizmi ve sağlıklı yaşam merkezi; Üç kaplıca etrafında toplanır. Araştırmalar, bu kaynakların yaklaşık 3.000 yıldır sağlık hizmetlerinde kullanıldığını göstermektedir. Yıl boyunca kaplıcaların uğrak yeri olan bu il, sağlık turizmi nedeniyle çok sayıda yabancı turisti ağırlamaktadır. Yalova'da spa turizmi ve sağlıklı yaşam hizmetlerinden yararlanmak istiyorsanız mutlaka önceden rezervasyon yaptırmalısınız. Türkiye'de bu alanda en yüksek doluluk oranı Yalova'da kaydedildi.

Bursa'da Termal Turizm
Bursa sahip olduğu maden suyu kaynakları sayesinde sağlık turizmi açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Herkese şifalı su olarak da bilinen bu kaynaklardan siz de faydalanabilirsiniz. Bursa tarihinin dokusunda geçireceğiniz günler, şifalı sularda geçireceğiniz günlerle birleştiğinde; Bedensel ve zihinsel olarak içinizde meydana gelen değişiklikleri kısa sürede fark edebilirsiniz.

Kocaeli’nde Kaplıca Turizmi
Kocaeli'nde kaplıcalar, ev sahibi ailenin misafirlerinin çeşitli sorunlarına çare olması için kullanıma açıldı. 4'ü halka açık, 5'i kişiye özel spa merkezlerinde rahatsızlığınıza çözüm bulabilirsiniz. İki içecek, 3 kaplıca ve 1 içme suyu ile sağlık turizmi alanında yöntemlere öncülük etmiştir. Hem tatiliniz hem de spa geziniz varsa; Kocaeli kesinlikle seçenekleriniz arasında olmalı.

Afyonkarahisar'da Termal Turizm
Termal denilince akla belki de ilk gelen ilçelerden biri Afyonkarahisar'dır. Afyon'da hâlihazırda faaliyette olan 5 kaplıca bulunmaktadır. Sağlık turizminde başarının yükseldiği Afyon'da; 3 pansiyon hizmetinden yararlanabileceğiniz ısı miktarı da oldukça fazladır. Afyonkarahisar; 3 maden suyu ve 5 kaplıcası ile nadide bir cevhere sahiptir. Gelişen bir kaplıca kültürüne sahip bu şehirde alacağınız sağlıklı yaşam; Size beş yıldızlı otel konforunu vaat ediyor.

Ankara Sağlık Turizmi
Kara İli, Türkiye'nin başkentinde tıbbi alanlarda il gelişimi olarak yer almaktadır. Ankara'da, kamu sağlığı hizmetleri ve otuz dokuz kamu hastanesi, on üniversite hastanesi veya 29 özel kliniklerin hastanelerinin ve yedi tanınması var. Tanınan hastaneleri kontrol ettiğimizde: Sağlık Parkı, Trust Ankara Hastanesi, Anıtlar ve diğer birçok hastane. Ek olarak, Ankara'da üç sıcak kaynak var. Bu tıbbi avantajlar, insanların tadını çıkarmak için sekiz ortak kıyı istasyonuna sahip sekiz ısı artorum istasyonu bulunmaktadır.

İzmir Sağlık Turizmi
İzmir, Ege kıyılarının ortasında yer almaktadır. İzmir'de sıcak ve nemli yaz aylarında. Kış ayları sıcak ve yağmurlu iklimle geri döndü. İzmir’e ulaşım son derece kolaydır ve yerde, hava ve denizde istediğiniz şekilde erişebilirsiniz. Sağlık hizmetleri İzmir'de ilerlemiştir, ancak on dört kamu hastanesinin yanı sıra üç üniversite hastanesi ve on bir özel hastane servis edilir. Ayrıca birçok spa ve sağlık turizm tesisi bulunmaktadır. Bu tesislerin birçoğu uluslararası standartlardadır ve her yıl binlerce insanı ağırlamaktadır.

İstanbul Sağlık Turizmi
İstanbul, Avrupa ve Asya arasında bir köprü görevi gören dünyanın önde gelen bir kültür şehridir. Bu şehirde iklim genellikle yaz aylarında sıcaktır. Kışın iklim sürekli değişir. İstanbul'a ulaşım çok esnektir. Bu nedenle, oraya kara, hava ve deniz yoluyla ulaşabilirsiniz. İstanbul İli, elli beş kamu hastanesinin yanı sıra beş üniversite kliniği ile Türkiye'nin en büyük şehridir. Buna ek olarak, yüz altı özel hastane ve son teknoloji klinik departmanları çok çeşitli sağlık hizmetleri sunarken, bunlardan yirmi üçü uluslararası alanda tanınmaktadır. İstanbul, JCI tarafından akredite edilmiş özel hastane ve kliniklerin açık ara en fazla olduğu şehirdir.
Kaynakça:
https://omeryoluk.com/saglik-ve-termal-turizmi-nerelerde-yapilir/
https://yigm.ktb.gov.tr/TR-11479/turkiye39de-saglik-turizmine-yonelik-yapilan-calismalar-.html
 

1504 .

  • 0
x