Bulgur

Bulgur

Bulgur, kaynatılıp kurutulduktan sonra çekilmiş buğdaydır. Bu sebeple besin değeri açısından buğday gibi­dir. Hem protein hem de enerji kay­nağıdır. Vitamin ve mineral yönün­den de zengindir. Bulgurun kan ...

Bulgur

Bulgur, kaynatılıp kurutulduktan sonra çekilmiş buğdaydır. Bu sebeple besin değeri açısından buğday gibi­dir. Hem protein hem de enerji kay­nağıdır. Vitamin ve mineral yönün­den de zengindir. Bulgurun kan ...

Bulgur
04 2009 - 13:39

Bulgur, kaynatılıp kurutulduktan sonra çekilmiş buğdaydır. Bu sebeple
besin değeri açısından buğday gibi­dir. Hem protein hem de enerji kay­nağıdır. Vitamin ve mineral yönün­den de zengindir.

Bulgurun kan şekerini yükseltici özelliği beyaz una ve pirince göre da­ha düşüktür. Bu sebeple beyaz pirinç yerine iri taneli bulgur pilavını tercih etmekte fayda vardır. Ucuz maliyetiy­le yeterli ve dengeli beslenmemize yardımcı olur.

100 gram bulgurda 1 gram prote­in, 1,4 gram yağ, 7,4 gram karbonhidrat, 0,4 gram demir; ayrıca fosfor, magnezyum, potasyum, çinko, bakır, manganez, B1, B2 ve niasin vitaminleri bulunur.

2122 .

  • 0
x